Molde med viktig seier i medaljekampen

Molde tok en viktig seier over Strømsgodset og forsvarte dermed sølvplassen i Eliteserien.

NY SEIER: Moldes Martin Ellingsen feirer under eliteseriekampen mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Molde - Strømsgodset 2-1 (0-0)

Molde imponerte stort da de forrige serierunde ble det første laget som slo suverene Bodø/Glimt i årets sesong av Eliteserien. Tidligere i uka fikk de også en god start på gruppespillet i Europa League da de slo Dundalk.

Søndag kveld tok de imot Strømsgodset på eget gress - et lag Molde har slått 4-0 i de tre siste oppgjørene mellom lagene.

Kampen skulle bli jevnere, men også denne gangen skulle Molde bli for sterke.

Martin Ellingsen og Leke James ble kampens store helter, med hver sine mål. Det hjalp lite at Valdimar Ingimundarson reduserte for gjestene. Dermed ender kampen 2-1 til hjemmelaget, og med det holder Molde Rosenborg bak seg på tabellen - som også vant sin kamp mot Sarpsborg 2-1.

Tøffe dueller

Molde slet med å tre igjennom den tette forsvarsmuren til Strømsgodset, men fikk fyrt av noen skudd før halvtimen spilt.

Etter 24 minutter dempet Magnus Wolff Eikrem ballen elegant foran motstanders bur og klinket til mot mål. Men Godsets sisteskanse fikk avverget muligheten.

Få minutter seinere danset Marcus Holmgren Pedersen seg nedover høyrekanten, skar inn og fyrte av mot Viljar Myhra. Godset-keeperen fikk stoppet skuddet, men returen burde ha blitt konvertert i mål. Både Eikrem og Ohi fikk ballen i beina fra fem meter, men klarte ikke å styre den mellom stengene.

Like før pause ble Moses Mawa spilt igjennom for gjestene, men ble hindret i avslutningsøyeblikket av Birk Risa. Spissen var sikker på at dommer skulle blåse straffe, men den gang ei.

- Jeg føler han tar meg før han tar ballen. Kanskje det (burde blitt straffe), men dommeren ville ikke gi meg straffe I hvert fall, sa Mawa til Eurosport i pausen.

Intense sluttminutter

I 2. omgang skrudde vertene på turboen. Etter 52 minutter misbrukte Ohi en kjempesjanse til å ta Molde i føringen. Risa slo en nydelig ball inn til 26-åringen, som fikk stå helt alene, men headingen gikk utenfor mål.

Det måtte pannebrasken til Ellingsen til før første ball lå i nettet. Elverumsgutten fikk stå umarkert og banket inn 1-0 på bakre stolpe.

For å gjøre sluttminuttene mer komfortabelt for hjemmelaget, vartet innbytter James opp med lekker forarbeid før han smelte inn 2-0.

Da det så ut til at Molde hadde tatt seieren, våknet Ingimundarson. Salvesen sendte en nydelig stikker fram mot islenderen, som ga Godset håp om ett poeng.

Men Molde holdt igjen i det som ble en svett slutt på oppgjøret. Dermed beholder de blåkledde 2.-plassen i serien, mens Godset er nede på 12.-plass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer