Molde møter cupens nye askeladd i kvartfinalen

Slik spilles neste runde i cupen.

 FÅR IKKE VITE:  Rosenborg slo i kveld ut Tromsø av cupen, men må vente til neste uke før de får vite hvilket lag som blir deres kvartfinalemotstander. Foto: Arve Johnsen / Digitalsport
FÅR IKKE VITE: Rosenborg slo i kveld ut Tromsø av cupen, men må vente til neste uke før de får vite hvilket lag som blir deres kvartfinalemotstander. Foto: Arve Johnsen / DigitalsportVis mer

(Dagbladet): Mjøndalens trener Vegard Hansen var glad for å ha slått ut HamKam med 3-2 hjemme på Mjøndalen stadion i kveld, og litt seinere fikk han altså beskjeden om at det blir bortekamp mot Molde i kvartfinalen. Helst skulle Hansen ha sett at det ble hjemmekamp, men han gleder seg likevel over suksessen til bruntrøyene.

- Det blir en spennende utfordring å møte Molde. Vi klarte jo å slå Brann borte i cupen, så vi kan absolutt slå Molde også, selv om de er kjempefavoritter, sier Hansen til Dagbladet.

- Cupen er spesiell i Mjøndalen Den tidligere Bristol- og Strømsgodset-spilleren trekker fram notoriske målscorere, fysisk styrke og dødballer som styrker laget fra Nedre Eiker må spille på om de skal tukte seriemesterne de siste to årene. Og det hjelper at Solskjærs menn har slitt denne sesongen, mener Hansen.

- De har ikke vært like suverene som før, og de har noen svakheter. De må vi prøve å utnytte, slår 43-åringen fast.

Cupavansementet var viktig for Mjøndalen. I serien har det gått dårlig de siste ukene, og det gjør at seieren mot HamKam smaker ekstra deilig. Dessuten hjelper det på økonomien, og for humøret i spillergruppa og blant fansen, mener Mjøndalen-treneren.

- Jeg tror det er noe spesielt med cupen her i Mjøndalen, og da er det ekstra deilig å komme så langt som vi har gjort i år, sier han til Dagbladet, vel vitende om at det er over 20 år siden sist bruntrøyene var i en kvartfinale.

RBK kan få Enga Tidligere i kveld sendte Rosenborg Tromsø ut av cupen med 2-1 seier hjemme på Lerkendal.

Trekningen av kvartfinalene viser at enten Sogndal eller Vålerenga blir Rosenborgs neste hinder på veien mot Ullevaal.

Det blir ikke avgjort før 26. juni, siden VIF fikk godkjent sin søknad om å utsette hjemmekampen, på grunn av at de har tre spillere som har vært opptatt med landslagsoppdrag.

Se hele lista over kvartfinale-kampene lenger ned i saken.

Seks tippeliga-lag i kvarten Molde og Ole Gunnar Solskjær tok seg videre i cupen ved å utklasse Ranheim 6-0 på hjemmebane. Neste motstander for moldenserne blir Mjøndalen.

Siden både Tromsø og Alta røyk ut i kveldens runde, er Bodø/Glimt nå det eneste nordnorske laget som er igjen i turneringen, etter å ha slått ut Odd.

Glimt er også ett av to Adecco-lag som fortsatt henger med, i selskap med Mjøndalen som vant 3-2 hjemme mot HamKam.

Slik spilles kvartfinalene:

FK Haugesund - Bodø/Glimt

Molde - Mjøndalen

Rosenborg - Vinneren av Vålerenga - Sogndal

Start - Lillestrøm

Rosenborg møter enten Vålerenga hjemme 17. august eller Sogndal borte 4. august. De resterende kvartfinalene spilles 3. juli.

HAR TRUA: Vegard Hansen er positiv til at hans gutter kan ta nok en Tippeliga-skalp i cupen når de skal møte Molde på Aker stadion 3. juli. Her fra tribunen i kampen mellom England og Norge i U21-EM i Israel 8. juni. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HAR TRUA: Vegard Hansen er positiv til at hans gutter kan ta nok en Tippeliga-skalp i cupen når de skal møte Molde på Aker stadion 3. juli. Her fra tribunen i kampen mellom England og Norge i U21-EM i Israel 8. juni. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer