Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde møter den regjerende mesteren i Europa League

Spansk motstand for Solskjær & Co.

(Dagbladet): Molde har hatt en god høst i Europa, og torsdag vant de sin Europa League-gruppe foran Ajax, Fenerbache og Celtic.

Under dagens trekning av 16-delsfinalene i Europa League, ble det kjent Ole Gunnar Solskjær og Molde møter spanske Sevilla.

Med andre ord møtte det norske laget det som kanskje ble sett på som den aller verste før trekningen, sammen med Borussia Dortmund.

- Det ble en tøff motstander, kanskje den vanskeligste. De har vunnet de to siste årene. Det er en utfordring både vi, publikum og spillerne gleder oss til, skriver Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet på SMS.

Spanjolene er regjerende mestere i Europa League, og har vunnet turneringa de to siste årene. Sevilla er det laget som har vunnet UEFA/Europa League flest ganger med sine fire. De vant to på rad i 2005-2007 også. I La Liga er Sevilla nummer sju i øyeblikket.

- Det blir ikke lett - Det kunne ikke vært verre. De møter det beste laget. De jager hattrick i Europa League. Det blir ikke lett. Det blir vanskelig, sier Dagbladets kommentator Morten Pedersen.

Han hadde sett for seg en litt lettere motstander.

- Jeg håpet på Midtjylland, Anderlecht, Sion og kanskje Augsburg, som sliter i Bundesliga. Så blir det Sevilla i stedet. Det beste med den trekningen er at det er veldig mange appelsin-trær i Sevilla, sier Pedersen.

- Det blir en flott erfaring. Det er to store kamper. Ingenting er umulig. Sevilla skal spille på kunstgress i mars, sier Pedersen.

Pedersen påpeker at det er en stor ulempe for Molde å møte Sevilla utenfor sesong. Han tror Sevilla på sin side ønsker Molde velkommen med åpne armer.

- Jeg tror Sevilla er det laget som er mest fornøyd med trekningen, sier Pedersen.

Spilles i februar Manchester United møter danske Midtjylland, Liverpool møter tyske Augsburg, mens Tottenham møter Fiorentina.  

For Manchester United var det kanskje det beste laget å møte på papiret. Liverpool-manager Jürgen Klopp er nok fornøyd med at han kjenner godt til tyske Augsburg fra tiden som Borussia Dortmund-manager.
På grunn av krigen i Ukraina, og at Russland har annektert Krim-halvøya, kan ikke russiske og ukrainske lag møtes verken i Champions League eller Europa League.

Første kamp spilles 18. februar, mens returkampen spilles 25. februar.

Disse lagene møtes: Valencia - Rapid Wien
Fiorentina - Tottenham
Borussia Dortmund - Porto
Fenerbache - Lokomotiv Moskva
Anderlecht - Olympiacos
Midtjylland - Manchester United
Augsburg - Liverpool
Sparta Praha - Krasnodar
Galatasaray - Lazio
Sion - Braga
Sjakthar Donetsk - Schalke 04
Marseille - Athletic
Sevilla - Molde
Sporting - Leverkusen
Villareal - Napoli
Etienne - Basel

Følgende lag var med i trekninga:
Useedede lag:
Fenerbahçe(TUR)
Sion(SUI)
Dortmund(GER)
Midtjylland(DEN)
Villarreal(ESP)
Marseille(FRA)
Étienne(FRA)
Sporting CP(POR)
Fiorentina(ITA)
Anderlecht(BEL)
Sparta Praha(CZE)
Augsburg(GER)
Sevilla(ESP)
Valencia(ESP)
Galatasaray(TUR)
Sjakthar Donetsk(UKR)

Seedede lag:
Molde(NOR)
Liverpool(ENG)
Krasnodar(RUS)
Napoli(ITA)
Rapid Wien(AUT)
Braga(POR)
Lazio(ITA)
Lokomotiv Moskva(RUS)
Basel(SUI)
Tottenham(ENG)
Schalke(GER)
Athletic(ESP)
Porto(POR)
Olympiacos(GRE)
Man. United(ENG)
Leverkusen(GER)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media