Molde møter Mallorca

MOLDE (Dagbladet): Andreas Lund slapper av i sola og drømmer om Mallorca. Veien til Mesterligaen går gjennom hardt arbeid og full klaff mot stjernegalleriet fra ferieøya.

- Oppgaven blir utrolig tøff, men vi viser ofte at vi vokser med oppgaven, sier Lund.

I går var Lund telefonvakt og postbud i HV-leiren i Molde hvor han avtjener verneplikten. Tidlig på dagen var han på trening. I dag får han fri for å forberede seg til kveldens kamp:

- Jeg er klar og i fin form. Kneet har skrantet litt på grunn av hard belastning og mange trøkker.

- Men jeg var helt fin på den siste treningen, sier Andreas Lund.

Skygge

Vinneren av dobbeltkampen mellom Molde og Real Mallorca går til sluttspillet i Mesterligaen, taperen får nøye seg med UEFA-cupen. Andreas Lund tror MFK slår følge med Rosenborg til kremligaen.

- Real Mallorca er trolig sterkere enn CSKA Moskva. Vår fordel er at sesongen ikke er startet i Spania.

- Vi må vise samme entusiasme og våge å angripe som vi gjorde mot CSKA Moskva (4-0), selv om vi ikke kan forvente at alt går på skinner som det gjorde i 2. omgang mot russerne, sier Lund.

13 mill.

Molde spiller ikke bare for sportslig suksess. Å komme inn i Mesterligaen betyr en medgift på minimum 13 millioner. I tillegg kommer bonuser som følger med sportslig suksess i selve sluttspillet.

  • Det som for få uker siden tegnet til å bli et kjempeunderskudd for Molde i år, kan i løpet av få uker være snudd til et kraftig overskudd.

Salget av Trond Andersen og suksess i Mesterligakvalifiseringen er gull verd for Moldes økonomi.

- Tro meg, vi tenker ikke penger, selv om sportssidene i avisene kan tyde på det. Vi har ikke engang forhandlet med klubben om bonuser i forbindelse med en eventuell Mesterligadeltakelse.

- Hvis det blir aktuelt, regner vi med at spillerne får en del av kaka, sier Andreas Lund.