MÅL: Odds Martin Broberg stusset ballen i eget mål fra corner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
MÅL: Odds Martin Broberg stusset ballen i eget mål fra corner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BildbyrånVis mer

Odd mot Molde på Skagerak Arena

Molde nær seier etter selvmål. Så kom utlikninga og brassesparket

Vestlendingene hadde god kontroll mot Odd, helt til Espen Ruud fikk sjansen sin.

  • Odd - Molde 1–1 (0–1)

Odd hadde en seier og fire uavgjort fra de fem siste kampene før kveldens eliteseriekamp mot Molde. Vestlendingene har derimot prioritert Europa League og derfor hatt en litt mer rusken periode i hjemlig serie.

Molde har for alvor vist at de er gode nok til å kjempe i toppen, da de slo til med to storseirer mot medaljekandidat Brann. Oppgjørene endte 4–0 og 5–1. Likevel har resultatene vært ustabile, da fokuset har vært på Europa League-kvalifisering.

Vestlendingene måtte vinne i kveld for å forhindre at avstanden til toppen ikke ble for stor. Slik ble det ikke. Nå leder Rosenborg med 12 poeng.

- Det var en jevn kamp. Vi blir presset hardt i andre omgang, og at vi klarer å stå i mot er bra. Første omgang er den beste, og der burde vi fått en tomålsledelse. Det ble tøft på slutten der, så nå skal det bli godt med ei uke fri, sier Solskjær til Eurosport etter kampen.

Trener Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med hvordan laget kjempet seg tilbake i kampen etter første omgang.

- Vi er veldig gode i andre omgang. Dette må vi ta med oss videre, det er en virkelig sterk kamp av Odd, sier han til kanalen.

Espen Ruud var mannen som stoppet Molde fra seier, og som viste akrobatiske takter i form av et brassespark. Det hadde ikke Fagermo forventa.

- Nei, kanskje ikke. Han er en tøffing, så det er ikke overraskende at det skjer, kommenterer han.

Tøff duell

I fjor var året hvor Molde endelig fikk hull på byllen på besøk hos Odd på Skagerak Arena. 16 år gikk det før Molde gikk seirende fra Skien. I forrige møte tok Odd med seg poenga hjem fra vestlandet.

Kampens første mål kom på corner. Ballen havnet på første stolpe, hvor Martin Broberg var uheldig og stusset ballen i mål.

- Det er jeg som er sist der. Han er tung, han Gabrielsen. Han taklet meg og jeg prøver takle tilbake. Litt uflaks der, men sånn er det iblant, sier svensken etter selvmålet.

Selv var kaptein Rune Gabrielsen ok fornøyd med første omgang.

- Det er mye bra og litt slurv. Hvis vi hadde scoret på de sjansene vi har, så hadde det vært en god omgang, sier Gabrielsen til Eurosport i pausen.

Fagermo gjorde ett bytte i pausen, da han mente at Torgeir Børven var for svak i presset og ville ha mer fart framover. Derfor bytta han inn unggutten Joshua Kitolano.

Selv mente Ole Gunnar Solskjær at Molde måtte slutte å gi Odd overgangsmuligheter.

- Vi leder 1-0, det er unødvendig, sa Solskjær.

Redusering og brassespark

Kampens første omgang bar preg av få sjanser og lite tempo. Det endret seg i andre omgang, hvor begge lag var farlige i kontringsspillet. Likevel skulle kampen avgjøres på dødballer.

Molde hadde en gigantisk mulighet etter 50. minutter. Erling Braut Håland viste nok en gang hvilken enorm fysikk han har, der han utfordret midtstopper Vegard Bergan, kom forbi, men misset alene med keeper Sondre Rossbach.

Så kom utlikninga til hjemmelaget. Mannen som vanligvis tar dødballer og leverer frisparkperler, Espen Ruud, var spilleren som selv sto i boksen og banket corneren i mål. 1–1 sto det på resultattavla på Skagerak Arena.

Det var tydelig at begge lag ønsket tre poeng i kveldens kamp. Molde var farlige hver gang de fosset framover, men Odd ville like mye.

De siste femten minutta bølget fram og tilbake.

Den mest spenstige sjansen kom fra målscorer Ruud. Enda en corner ble slått inn i boks, men havnet først hos Lauritsen. Han prøvde å heade ballen i mål, men i stedet havnet i beina til Ruud. Han disket opp med et akrobatisk brassespark, men det går over mål.

Selvmål

Hjemmelaget hadde en frisk start på første omgang, men Molde var det sterkeste laget. Etter snaut 20 minutter gikk Molde opp i ledelsen etter en nydelig slått corner som havnet på første stolpe. Der sto kaptein Ruben Gabrielsen som viste muskler i duell med Odds Bergan og Broberg. Broberg var uheldig og stusset ballen i eget mål.

Målet tømte bensin på bålet til gjestene. Like etter var Erling Braut Håland nærme utlikning. Unggutten som nylig har signert for Red Bull Salzburg, men som fullfører sesongen i Molde, fyrte av et hardt skudd som gikk midt på keeper. En kjempesjanse fra Håland.

Hjemmelaget var nærme redusering da halvtimen var gått. Odd fikk frispark på Moldes banehalvdel. Odd kjørte et smart trekk, som utrolig nok ikke ble mål ut av.

Ruud var mannen som slo en artig stikker til Broberg mot nærmeste stolpe. Ingen fulgte Broberg, som fikk ta ned ballen i ro og fred. Han valgte å slå den inn på bakerste hvor Børven sto. Børven prøvde å fyre av, men bommet på ballen. Ballen havnet i beina til Birk Risa, som enkelt kunne pirket ballen i nettet, men som i stedet havnet langt over mål.

Kristoffer Haugen fikk seg en smell før pause, og ble derfor bytta ut. Inn kom Isak Ssewankambo.