Molde ødela festen for Lillestrøm

Befestet tabelltoppen med seier.

• Lillestrøm - Molde 1-2 (1-2)
 
ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm kom fra tre strake seiere til hjemmekampen mot serieleder Molde, og ble belønnet for det med et fullsatt Åråsen i sola på Romerike.

Men som festdeltaker var neppe bunnsolide Molde drømmegjesten på fotballens festdag.

For Lillestrøm var gode før pausen i dag, men ble straffet knallhardt av serielederne.

- De er veldig effektive, sier Lillestrøm-keeper Arnold Origi til Dagbladet etter kampen.

Først da Per Egil Flo fant Daniel Chima Chukwu på fem meteren etter et vakkert angrep langs kanten. Chukwu var like sikker som han var upresset og banket ballen i Origis lengste hjørne.

Lillestrøm slo tilbake på et frispark fra Bjørn Helge Riise som skiftet retning i Ruben Gabrielsen og i mål. Det neste kvarteret presset Lillestrøm Molde ordentig foran det entusiastiske hjemmepublikummet, men nok en gang fikk de seg en på trynet av bortelaget.

Fem minutter før pause gikk Even Hovland til værs på den gode corneren mot første stolpe og headet ballen i tverrliggeren og i mål.

Scoringen så ut til å ta litt av luven av Lillestrøm, og andreomgang ble langt fra like god som første. Flere feilpasninger, stadig mer fokus på dommeren bidro til at Molde fikk flere og større sjanser enn i førsteomgangen.

Men også Lillestrøm hadde sine sjanser, spesielt på dødballer. Kippe kom nært på corner, og Palmason var bare en svett panne unna å få en heading på mål.

- Jeg syns vi er bunnsolide bakover, og bortsett fra den headinga fra Kippe skaper de vel ingenting i andreomgang, sier Molde-stopper Vegard Forren til Dagbladet.

- Jeg syns vi vinner fortjent, selv om jeg føler vi er på gyngende grunn i begynnelsen av andreomgang, sier Molde-sjef Tor Ole Skullerud.

Likevel klarte hjemmelaget aldri å ryste Molde. Med kampen ebbende ut på stillingen 1-2 måtte hjemmelaget håpe på en ny Nyland-bommert lik den han hadde i siste runde mot Strømsgodset.

Da ga den ellers så gode keeperen som kjent bort 2-2-målet på overtid.

Minuttet før slutt fikk Lillestrøm frispark i samme posisjon som Godset i forrige runde, men i dag gikk skuddet like utenfor målet til Nyland.

Dermed kan molde feire nasjonaldagen på toppen av tabellen med 2-1-seieren på Åråsen.

SKAPTE JUBEL: Her har Bjørn Helge Riise akkurat skutt i beinet til Ruben Gabrielsen og utliknet Moldes ledelse i førsteomgang. Et fullsatt Åråsen tok i mot med stor jubel.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
SKAPTE JUBEL: Her har Bjørn Helge Riise akkurat skutt i beinet til Ruben Gabrielsen og utliknet Moldes ledelse i førsteomgang. Et fullsatt Åråsen tok i mot med stor jubel.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer