FULLT HUS: Molde ville flytte kampen mot Strømsgodset til søndag klokken 18, og har snart fylt Aker Stadion. På tv går kampen bare på TV 2s betalingskanaler.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
FULLT HUS: Molde ville flytte kampen mot Strømsgodset til søndag klokken 18, og har snart fylt Aker Stadion. På tv går kampen bare på TV 2s betalingskanaler. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

Molde-ønske flyttet gullfinalen til betal-tv

TV 2 gikk med på å bytte fra mandag til søndag.

(Dagbladet): Med seier over Strømsgodset på Aker Stadion søndag kveld, kan Molde endelig feire seriegullet i Ole Gunnar Solskjærs første sesong.

Å få sett gullfinalen i årets Tippeliga blir imidlertid et problem om du er uten TV 2 Sport eller Sumo-abonnement, for etter ønske fra romsdølingene er Godset-kampen flyttet til kl. 18 - betalingskanaltid.

Vanskelig med mandag
- Da disse kampene ble satt opp var Rosenborg på full fart oppover og i ferd med å lage en reell gullkamp, og da valgte vi klassikeren RBK - Brann som hovedkamp klokken åtte. Så hadde vi også andrevalget i den runden, og valgte Molde - Godset som Zebra-kamp mandag kveld, forklarer sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 til Dagbladet.

- Da kom det et ønske fra Molde, der de ga uttrykk for at mandag kveld i et distrikt som deres ble veldig vanskelig, med tanke på alle som vil komme seg til stadion med unger og bil og det hele. Da tenkte vi at dette gjør vi i samarbeidets ånd, og flyttet kampen til søndag klokken 18. Hensynet til et stort tv-publikum måtte vike for de trofaste tilreisende i det langstrakte fylket denne gangen, sier Jansen Hagen.

TV 2 fulgte dermed et Molde-ønske som supporterne generelt har til felles: Det gjelder å unngå mandag.

Da det ble klarere at søndagens kamp trolig ville bli helt avgjørende, valgte ikke TV 2 å forsøke å endre på den beslutningen.

- Jeg tror egentlig at det ønsket står veldig, veldig fast i Molde. Kommersielt sett kunne det vært ønskelig for oss å gjøre noe med det, men nå har Molde fått det som det ønsker, og det synes vi er greit noen ganger, sier Vegard Jansen Hagen.

For Molde har åpenbart grepet med å flytte kampen fungert bra, for ifølge Moldes hjemmesider er Strømsgodset-kampen til helga snart utsolgt, i går kveld var det bare 800 billetter igjen.

Utsatt gullfest
Noen skikkelig fest blir det uansett ikke i Molde på søndag, selv om det første seriegullet i klubbens 100 år lange historie sikres.

Publikum kan vente seg en liten markering på indre bane, men selve storfesten er først planlagt etter den neste seriekampen mot Sarpsborg først tre uker senere.

- NFF vil dele ut medaljene i løpet av de to siste rundene, og da fortrinnsvis på hjemmebane. Hvis situasjonen er avklart 20. november, vil det blir en organisert feiring med flere godbiter den helgen. Det kommer til å skje store ting, sa markedsdirektør i Molde, Jan Arild Byttingsvik, til VG Nett for noen dager siden.

Den søndagen går forøvrig alle kampene kl. 18.

Vegard Jansen Hagen lover uansett gratis-tv-seerne full rapport fra Molde til helga, dersom Ole Gunnar Solskjær kan ta seiersrunden i sin første sesong som trener for de blå.

- Ja, vi sitter jo relativt bra i det med tanke på magasinet vi har om kvelden, og jeg kan love stor dekning utover kvelden og natta om Molde tar gullet, sier Jansen Hagen.