Molde over nedrykkstreken

Viktig seier hjemme mot Sarpsborg 08.

MÅLSCORER Moldes Martin Linnes (t.h.) feirer 1-1 sammen med Daniel Chima Chukwu (t.v.) og Agnaldo Pinto De Moraes Junior i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MÅLSCORER Moldes Martin Linnes (t.h.) feirer 1-1 sammen med Daniel Chima Chukwu (t.v.) og Agnaldo Pinto De Moraes Junior i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion lørdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

MOLDE (Dagbladet): Molde fikk et lite pusterom fra nedrykksspøkelset etter en viktig 3-1-seier mot Sarpsborg 08.

Molde startet best mot Sarpsborg 08. Men som så mange ganger før denne sesongen, var ikke hjemmelaget distinkte nok foran mål. Fjorårets seriemester leverte gode kombinasjoner og finspill fra midten og til sekstenmeteren. Men derifra og inn var det bråstopp. Joshua Gatt, Etzaz Hussain og brasilianske Agnaldo forsøkte seg på en rekke avslutninger, men kom ikke nærmere enn skuddet til Hussain som strøk tverrliggeren til Sarpsborg-keeper Duwayne Oriel Kerr etter nitten minutter.

I stedet tok Sarpsborg 08 ledelsen — på sitt første skudd på mål i det 27. minutt. Mohamed Elyounossi skaffet sarpingene en corner som Gudmundur Thorarinsson slo via et Sarpsborg 08-hode og til franske Jeremy Berthod som fikk stå umarkert av en uoppmerksom Emmanuel Ekpo. Venstrebacken utnyttet muligheten og skjøt ballen sikkert i mål nede i det høyre hjørnet til Ørjan Nyland.
Linnes-utligning Etter scoringen til bortelaget, maktet ikke Molde å produsere noen sjanser mot et kompakt Sarpsborg 08-lag som lå klokt og tett i midtbaneleddet spesielt. To gode individuelle prestasjoner hos Molde måtte til for å låse opp. I det 45. minutt tok Martin Linnes initiativ og fosset fram fra sin høyrebackposisjon inn i motstanderlagets sekstenmeter. Emmanuel Ekpo viste godt blikk og teknikk da han på utsøkt vis fant Linnes. Høyrebacken utlignet via Oriel Kerr, tverrligger og i stanga — og til slutt i mål.

Etter pause burde Sarpsborg 08 ha tatt ledelsen med Mohamed Elyounossi. Etter 59 minutter spilte Øyvind Hoås Elyounossi nydelig fri, som fra sin høyre kant skjærte inn i banen. Alene med Nyland i Molde-buret, klarte imidlertid ikke Elyounossi å overliste den utrusende keeperen.

Innbytterne avgjorde Og som så ofte før i fotball, blir du straffet om du ikke utnytter mulighetene. Og igjen var det hjemmelagets Martin Linnes gode løp fra sin backrolle som skulle skape trøbbel for Sarpsborg-forsvaret. I det 66. minutt spilte Jo Inge Berget Linnes fri inne i sekstenmeteren. Linnes skjøt via et Sarpborg-bein, ballen gikk i bue over keeper Duwayne Oriel Kerr og til Daniel Chima Chukwu på lengste stolpe som enkelt kunne tuppe ballen i mål og 2-1-ledelse til Molde.

Innbytter Daniel Chima Chukwu burde ha blitt tomålsscorer kvarteret før slutt, men spissen fikk ikke stokket beina i det avgjørende øyeblikket etter å ha kommet seg fri fra Sarpsborg-forsvaret. Minuttet etter hindret bortelagets keeper Oriel Kerr forsøket til Mattias Moström som hadde dratt seg fri inne i boksen.

I det 90. minutt feide innbytter Zlatkoi Tripic all tvil til side om Molde-seier, da han fra skrått hold på tjue meter banket ballen nede i det høyre hjørnet og utagbart for Oriel Kerr.