Molde over streken

Molde tapte de fire første kampene i Tippeligaen. Siden har det gått oppover.

(Dagbladet.no): Molde tapte sine fire første kamper i Tippeligaen i år - med 6-1-tapet mot Lyn som det store bunnpunktet. Etter stortapet mot Lyn har Molde spilt sju kamper - og tatt poeng i seks av dem.

Og seinest i dag kom nok et bevis på «Nye Molde».

Molde dominerte hele kampen, og selv da Fredrikstad utliknet Rob Friends tidlige mål på sin første sjanse i kampen i det 78. minutt, falt ikke hjemmelaget sammen. De fortsatte å jobbe fram et nytt ledermål.

Nok en gang spilte Rob Friend hovedrollen hos Molde. Den canadiske spissen scoret i dag sitt tredje mål på de fire siste kampene - i tillegg til å skaffe Molde det avgjørende straffesparket.

Tabbemål

Friends scoring kom etter 23 minutter da Stian Ohr, en av banens beste spillere, kom seg rundt på kanten og slo inn foran mål. Ingen FFK-forsvarere klarte å klarere, og Friend kunne score et enkelt mål på bakre stolpe.

Og straffesparket som avgjorde kampen kom da Czwartek la Friend i bakken ni minutter før full tid. Mavric fintet ut keeper Sørlie og satte ballen enkelt i mål.

Fredrikstad var helsvarte framover og skapte knapt en sjanse i tillegg til utlikningsmålet.

Molde over streken

Dermed klatrer Molde fra kvalikplassen og opp til sikker plass. Fredrikstad har kun vinnet en bortekamp i år - mot Rosenborg, og må nok satse på å ta de fleste poengene på hjemmebane.