Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde på gullsporet

Kontret Vålerenga i senk og overtok ledelsen i Tippeligaen.

(Dagbladet): Molde-Vålerenga 2-0

Strømsgodset sløste med sjansene og klarte «bare» 3-3 hjemme mot Lillestrøm i lørdagskampen. Dermed kunne de regjerende seriemestrene fra Molde innta tabelltoppen med seier over Vålerenga i kveld.

Den sjansens lot ikke Ole Gunnars Solskjær gutter gå fra seg.

Molde vant 2-0 etter tidlige scoringer av Joshua Gatt og Davy Claude Angan. Det betyr at Molde nå leder Tippeligaen.

Hyller Forren - Nå har vi like mange poeng som etter 20 kamper i fjor, med litt bedre målforskjell, men lagene rundt oss er litt nærmere. Så vi får konsentrere oss om oss sjøl, og med en avslutning som den i fjor, så går det bra, sier manager Solskjær.

Kampen mot Vålerenga oppsummerer han slik:

- En veldig god første omgang, spesielt den første halvtimen. Da viser vi hva som bor i laget av fart og gjennombruddskraft. Så gjør vi en dårlig siste time. Vi slipper oss ikke nedpå, men vi møter et godt lag, og det virker som vi trodde kampen var gjort. Uten Vegard Forren i dag, hadde vi ikke hatt tre poeng, for å si det sånn, erkjenner Solskjær.

Advarte til ingen nytte - De er gode til å kontre, 70 prosent av målene deres har kommet på kontringer, advarte Vålerenga-manager Martin Andresen rett før avspark i kveldens kamp mot Molde.

Etter to minutter kontret Molde inn 1-0. Ti minutter senere kontret de inn 2-0. Så Andresen hadde ganske riktig avslørt Moldes sterke side. Men dessverre for Vålerenga hadde han ikke funnet en resept for å demme opp mot den.

1-0 kom etter at Etzaz Hussein brøt et VIF-angrep ti meter inne på Moldes halvdel. Ballen havnet hos stopper Børre Steenslid, som spilte opp Magnus Wolff Eikrem på midtbanen. Eikrem flikket ballen direkte inn i bakrommet, der Joshua Gatt løp rett fra VIF-forsvarerne Andreas Nordvik og Giancarlo Gomzalez. Alene med Lars Hirschfeld gjorde Gatt ingen feil.

Bare tre minutter etter ledermålet, var det Davy Claude Angan sin tur til å komme alene med VIF-keeperen, men denne gangen reddet Hirschfeldt mesterlig.

Arkitekt Diouf Etter 12 minutters spill var lykken på Angans side. Denne gangen var det Pape Pate Diouf som i sitt Molde-comeback startet angrepet med et oppspill fra egen halvdel. Ballen havnet hos Angan ute på venstrekanten. Han driblet seg enkelt inn i feltet og lurte ballen i mål, via Lars Hirschfeld.

Vålerenga virket totalt paralyserte i første halvdel av omgangen og fikk ikke etablert noe som lignet på et eget spill, selv om det var nettopp det de hadde til hensikt å gjøre. Molde eide begivenhetene totalt, og etter 19 minutter lå ballen i nettet igjen. Denne gangen ble det korrekt avvinket for offside.

Etter 29 minutter kom Vålerenga endelig til en sjanse. Chad Barret kom fri på venstrekanten og fikk slått et godt innlegg på lengste stolpe. Der var VIF-debutant Torgeir Børven, men avslutningen fra kloss hold var ikke god nok.

Like etterpå måtte igjen VIF-keeper Hirschfeld ut i full strekk da Pape Pate Diouf fikk fyre av upresset fra 13-14 meter.

Tre Børven-misser Etter 37 minutter fikk Torgeir Børven sin andre sjanse som VIF-spiller, men denne gangen ble skuddet reddet av Molde-keeper Espen Bugge Pettersen reddet fint.

Så, etter 39 minutter, kunne — og kanskje burde — Andreas Nordvik blitt innvilget en tidlig dusj av dommer Svein Oddvar Moen. Nordvik hadde akkurat kjeftet på seg et gult kort da han med knottene først gikk inn i en takling. Men Moen viste altså nåde.

Før pause rakk også Torgeir Børven å misbruke sin tredje store sjanse for Vålerenga, som altså kunne ha pyntet på resultatet før hvilen.

- Vi startet bra, ledet 2-0 og kunne fått mer. Men så kom de tilbake. Denne kampen kan ende 6-3, advarte Molde-trener Richard Hartis etter halvspilt kamp.

Tidlige tigersprang Bare tre minutter etter pause holdt Molde på å score igjen. Hirschfeld var tilsynelatende utspilt etter en mislykket klarering og ballen trillet mot det åpne VIF-målet. Men kanadieren viste sprinteferdigheter og fikk kastet seg inn og stoppet ballen noen centimeter før den passerte målstreken.

Så var det igjen Espen Bugge Pettersens tur til å imponere. Etter 52 minutter spilte Mohammed Fellah en nydelig stikker til Pape Diamanke, men Bugge Pettersen kom nydelig ut og avverget den store muligheten.

Etter en drøy time tok Ole Gunnar Solskjær begge sine målscorere av banen. Da var det også slutt på de store sjansene. Dermed ble det heller ikke flere mål.

Det betyr at Molde har inntatt førersetet i Tippeligaen 2012.

VIKTIG SEIER: Slik jubler man for ledelse i Tippeligaen. Joshua Gatt og Magnus Wolff Eikrem ligger på gresset, Etzaz Hussain og Martin Linnes kommer stormende til. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VIKTIG SEIER: Slik jubler man for ledelse i Tippeligaen. Joshua Gatt og Magnus Wolff Eikrem ligger på gresset, Etzaz Hussain og Martin Linnes kommer stormende til. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media