- ØNSKET AV MOLDE: Ifølge svenske Fotbollskanalen.se den finske Djurgården-spilleren Joona Toivio (t.h.) ønsket av Molde. Her er han i aksjon for Finland mot Frankrike og Karim Benzema under en VM-kvalikkamp i september. Foto: FRANCK FIFE, AFP / NTB SCANPIX
- ØNSKET AV MOLDE: Ifølge svenske Fotbollskanalen.se den finske Djurgården-spilleren Joona Toivio (t.h.) ønsket av Molde. Her er han i aksjon for Finland mot Frankrike og Karim Benzema under en VM-kvalikkamp i september. Foto: FRANCK FIFE, AFP / NTB SCANPIXVis mer

- Molde på jakt etter finsk landslagsstopper

Djurgården er forberedt på å miste Toivio.


(Dagbladet): Molde er på jakt etter den finske landslagsspilleren Joona Toivio, skriver svensk TV4s nettsted Fotbollskanalen.se.

Midtstopperen satt på benken da Djurgården spilte cupkamp mot Jönköping Södra i går. Han ville ikke kommentere opplysningen om at han skal være ønsket av Molde, og henviste til manageren Magnus Pehrsson etter spørsmål om hvorfor han ikke spilte kampen.

- Jo, men det var ikke noe som hadde noen kobling til en eventuell interesse fra Molde, sier Pehrsson til Fotbollskanalen.se i dag.

Heller ikke han vil si noe konkret om Molde, men er forberedt på at finnen, som fylte 25 år i går, kan være på vei bort fra Djurgården. Toivio var også klar på at han kan ønske å ta et nytt steg i karrieren da han forlenget kontrakten sin i fjor.

- Det må man være forberedt på når det gjelder alle spillere, men i dette tilfellet var Joona tydelig på sitt eget ønske. Om han har en god periode, og tidspunktet er riktig for Djurgården, ønsker han å søke en ny utfordring. Vi har hatt det som en del av våre diskusjoner, og vært oppmerksomme på at det kan skje i løpet av eller etter denne sesongen, sier Pehrsson.

Toivio var i nederlandske AZ mellom 2007 og 2010 uten å spille kamper for klubben, men var utlånt til Telstar på nest øverste nivå i Nederland. Han kom til Djurgården før 2010-sesongen.

Han har spilt 18 landskamper for Finland.

I januar solgte Molde sin beste midtstopper de siste sesongene, Vegard Forren, til Southampton.