Molde på sølvplass

Molde slo Vålerenga 3-0 på Ullevaal, og har fortsatt heng på Rosenborg, som vant 4-1 borte mot Bodø/Glimt. Dagbladet.no fulgte Tippeligaen direkte!

Til tross for at Sigthorsson brente straffe, hadde ikke Molde særlige vansker med å slå VIF. Carlsson, Berg Hestad og Schei Lindbæk ordnet seieren, og Molde gikk forbi Lyn på målforskjell.

- Vi skal gjøre vårt, så er det bare å håpe at Rosenborg «gör bort» seg, sa en fornøyd Molde-trener Gunder Bengtsson til NTB.

Håper på Sogndal

- Vi var litt rustne, vi har ikke spilt mer enn en kamp den siste måneden. Nå gikk vi forbi Lyn, og det er positivt. Rosenborg skal snart til Sogndal, det bruker å bli et problem for dem, sa kaptein Daniel Berg Hestad.

Sture Fladmarks menn reddet ett poeng da de kom tilbake fra 0-2 borte mot Sogndal. Innbytter Kjetil Løvvik ordnet poenget et kvarter før slutt. Lyn og Molde har begge 46 poeng, tre bak Rosenborg.

- Det blir veldig vanskelig å bli seriemester nå, men det er tre kamper igjen og ni poeng som skal deles ut. Uansett skal vi gjøre alt vi kan for å vinne sølvet, sa Fladmark til NTB.

- Kamp til døra

RBK slet lenge med å få hull på Glimt-forsvaret på Aspmyra, men Karadas' scoring i det 54. spilleminutt utløste ett målskred i Bodø. Hjemvendte Aasmund Bjørkan utlignet for hjemmelaget, men mål av Brattbakk, Johnsen og Karadas igjen, sørget for at Rosenborg beholer forspranget i Tippeliagaen.

- Det blir kamp til døra, tror tomålsscorer Karadas.

- Det var svært godt å få inn 2-1 på det tidspunktet. Etter at Azar satte inn 3-1 hadde vi kontroll, sa Brattbakk, som syntes søndagens kamp minnet sterkt om tilsvarende oppgjør forrige sesong.

Glimt ligger utsatt til; hvis Brann slår Viking i morgen, er gultrøyene på kvalikplass.

Målskred i Kristiansand

Moss viste at de ikke vil ned uten kamp da de knuste Start hele 6-1 i Kristiansand. Nå er laget bare poenget bak Brann på kvalikplassen.

- Dette var deilig, ja! Når skal vi kose oss med seieren i dag og i morgen, før vi konsentrerer oss om hjemmekampen mot Vålerenga til helgen, sa Moss-trener Rune Tangen til NTB.

Frode Birkeland sikret et viktig poeng for Lillestrøm borte mot Stabæk. Hjemmelaget var klart best, men innbytter Birkeland utlignet i det 84. minutt. Hverken Bryne eller Odd scoret da de møttes på Jæren.

- Vi hadde nok sjanser til å vinne denne kampen. Vi burde avgjort på et tidlig tidspunkt, men det klarer vi ikke når spillerne er så upresise. Dette var rett og slett for dårlig, sa Sandstø.