Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde på trygg grunn

Grandes cornere senket Lillestrøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Molde-Lillestrøm 2-0.

To presise cornere fra Sandro Grande var det som skulle til for å senke Lillestrøm i kveldens kamp på Aker stadion. Etter en sjansefattig og noe stillestående førsteomgang, der Lillestrøm hadde de største sjansene, gikk Molde ut med langt større aggressivitet i andre omgang.

Etter 49 minutter fikk Marel Baldvinsson stå gjenglemt og alene ved bakre stolpe, og kunne bare lene seg tilbake og sette ballen enkelt i mål.

Den oppskriften gjentok Molde etter 78 minutter, da Matej Mavic kjempet seg fri og stanget ballen i mål bak en sjanseløs Müller.

Marerittbane for Lillestrøm

Lillestrøm har ikke slått Molde borte siden 2001, og statistikken gjorde seg gjeldende også i kveld. Uwe Rösler hadde før kampen varslet en hard og jevn batalje i Molde, og fikk rett i spådommen.

Lagene kjemper i hver sin ende av tabellen, og før kampen skilte det 15 poeng mellom de to lagene.

Ingen av lagene maktet å få ballen i mål i en relativt kjedelig førsteomgang på Aker stadion, der Lillestrøm hadde de største sjansene. Mifsud burde scoret da han kom alene med keeper, men satte ballen utenfor Moldes mål.

KOLLEKTIV SUKSESS: Marel Baldvinsson jubler etter å ha satt inn 1-0 scoringen for Molde. Steinhard kollektiv jobbing var det som skulle til for å senke Lillestrøm. Foto: SCANPIX
KOLLEKTIV SUKSESS: Marel Baldvinsson jubler etter å ha satt inn 1-0 scoringen for Molde. Steinhard kollektiv jobbing var det som skulle til for å senke Lillestrøm. Foto: SCANPIX Vis mer

Lillestrøms assistenttrener Gunnar Halle var lite fornøyd med lagets innsats:

- Jeg er ikke fornøyd med det vi gjorde i dag. Vi er gode i første omgang, men startet dårlig etter pause. Vi gjør en dårlig andreomgang og slipper inn to mål på to markeringsfeil i forsvar, sa Halle til TV2 etter kampen.

Uwe Rösler var heller ikke spesielt fornøyd med innsatsen til Lillestrøms midtstoppere:

- Fram til den første scoringen syntes jeg vi spilte vår beste bortekamp i år. Vi brente noen sjanser, og vi kunne lett ha ledet. Men så sviktet det på to cornere, sier Lillestrøm-treneren til Romsdals Budstikke.

- Midtstopperne har klare oppgaver på cornere, og de skal ikke slippe til Molde slik som dette. Vi må være bedre enn dette mann mot mann inne i feltet.

Nøkkelkamp for begge lagene

Molde fikk et pusterom i bunnstriden etter kveldens seier, mens Lillestrøms gullhåp er noe mindre etter kveldens tap. Dersom Brann og Rosenborg stikker av med seieren i sine kamper, blir veien opp trolig tung for Röslers mannskap.

Selv om nøkkelspillerne Hoseth og Kallio var ute med karantene for hjemmelaget, viste Romsdalingene steinhard kollektiv jobbing mot Lillestrøm. Det kan bli flere lag som reiser hjem uten poengfangst fra Molde utover høsten.

Molde-trener Arild Stavrum hadde grunn til å smile etter seieren mot Lillestrøm:

- I dag var jeg veldig fornøyd med at vi holdt 0-0 til pause mot et godt Lillestrøm-lag. Spillerne ofret alt og viste en fantastisk evne til å krige om poengene. Da er det herlig å kunne ta med seg 2-0 mot et av landets beste lag, sa Stavrum til Romsdals Budstikke.

Molde har etter kveldens kamp 24 poeng, to poeng foran Fredrikstad som for øyeblikket ligger på kvalikplass med 22 poeng. Lillestrøm ble stående med 36 poeng og er fortsatt på tredjeplass i Tippeligaen.

Rosenborg har også 36 poeng, men har to kamper mindre spilt enn Lillestrøm.

RASENDE: Uwe Rösler var lite diskret med å vise at han var lite fornøyd med kveldens tap på Røkke-løkka.