Molde: Plagene opp i røyk

HØVIK/MOLDE (Dagbladet): Molde-spissen André Schei Lindbæk (24) sitter med en laserstråle mot sine råtne mandler - og et håp om at mange års prestasjonshemmende plager skal være over. I så fall tok det omtrent fem minutter å bli kvitt dem.

Schei Lindbæk har hatt påfallende dårlige resultater på utholdenhetstestene i Molde, til tross for at han har trent hardt og mye.

Molde

Stiftet: 19. juni 1911

Seriemesterskap: Ingen

Cupmesterskap: 1

Plassering i fjor: 5

Har: Et av Europas flotteste stadion

Mangler: Vinnerkultur

- Jeg har slitt med hovne mandler og halsproblemer i mange år. Stort sett har jeg endt på harde antibiotikakurer, som neppe har gjort situasjonen bedre, sier Schei Lindbæk til Dagbladet.

Operasjonen hos kirurg Geir Grimsmo tok rundt et kvarter - inkludert forberedelser og lokalbedøvning. Selve inngrepet tok drøye fem minutter. Etter behandlingen kunne Schei Lindbæk rusle ut på litt ustøe bein, men arbeidsfør bare noen timer seinere.

En tradisjonell mandelfjerning krever full narkose, opptil to uker i senga og så ytterligere tid før man kan yte maksimalt. En veldig ugunstig situasjon for en profesjonell fotballspiller før seriestart.

Grimsmo fjernet ikke Molde-spissens mandler, bare dårlig vev.

- Jeg smelter mandelvevet, sier legen.

Resultatet kunne ses som små røykskyer fra Schei Lindbæks munn.

- Det så forferdelig stygt ut der inne, medgir Grimsmo.