Molde presenterer Solskjær i morgen

Har innkalt til pressekonferanse tirsdag klokka 14.

VINKER FARVEL TIL OLD TRAFFORD: Ole Gunnar Solskjær sier farvel til Manchester United etter 14 eventyrlige år for å ta over trenerjobben i Molde.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
VINKER FARVEL TIL OLD TRAFFORD: Ole Gunnar Solskjær sier farvel til Manchester United etter 14 eventyrlige år for å ta over trenerjobben i Molde.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

(Dagbladet): Molde opplyser mandag kveld at de vil presentere en ny hovedtrener på en pressekonferanse på Aker Stadion i morgen klokka 14.

Dermed tyder det aller meste på at klubbeldelsen har kommet til enighet med Ole Gunnar Solskjær om å overta treneransvaret i klubben, som Uwe Rösler har hatt på midlertidig basis siden Kjell Jonevret ble avskjediget i slutten av august.

Rösler ledet Molde med stort hell ut av nedrykksstriden og tok klubben til en 11.-plass på sluttabellen etter seks seirer og to uavgjorte kamper som sjef, men var hele tiden klar på at han skulle flytte med familien til England etter sesongen, mens den sannsynlige erstatteren paradoksalt nok kommer motsatt vei med sin familie.

100 år i 2011 Ole Gunnar Solskjærs navn dukket tidlig opp på lista over mulige permanente løsninger, etter at han tidligere har blitt satt i forbindelse med Rosenborg og landslaget.

Tanken på at Manchester United-legenden, som hele tiden har vært klar på at han aktet å bli i den engelske storklubben så lenge sir Alex Ferguson holdt i tømmene, virket likevel fjern.

Moldes rike onkel, Kjell Inge Røkke, har imidlertid lagt grandiose planer for klubben som fyller 100 år neste år, og spekulasjonene om at Solskjær var en sentral del av disse planene, skjøt fart da 37-åringen kjøpte nytt hus i Kristiansund tidligere i høst.

Da var han imidlertid rask med å dementere ryktene.

Nå kan det likevel virke som om Røkke har fått viljen sin, og Solskjærs far bekreftet tidligere i dag at sønnen kommer til Molde tirsdag, etter at det ble kjent at partene hadde gjenopptatt samtalene.

Klubblegende Med klubbens innkallelse til pressekonferanse, kan det ikke være noen tvil om at Solskjær er tilbake i norsk fotball neste år, og han vil trolig få med seg Tromsøs spillerutvikler Mark Dempsey som assistent - også han med en fortid i Manchester United.

Solskjær har de siste par årene har han hatt treneransvaret for reservelaget til Manchester United, og skulle egentlig ledet laget sitt i kamp mandag kveld mot Wolverhamptons reservelag. Det var et oppgjør som ble avlyst på grunn av voldsomt regnvær, ifølge united.no.

I stedet kan det virke som om reservelagstreneren har sluttført forhandlingend med gamleklubben Molde, som han forlot i 1996 til fordel for det som skulle bli et proffeventyr som mangler sidestykke i norsk fotball.

Selv tre år etter at Solskjær satte punktum som spiller, runger sangen hans fortsatt over mektige Old Trafford. Nordmannens lojalitet, profesjonalitet og helt særegne evnene til å komme inn fra benken og snu kamper, slik han gjorde i Champions League-finalen i 1999, har satt uutslettelige spor i en av verdens største fotballklubber.

Molde-ledelsen vil ikke besvare spørsmål om nyansettelsen før på morgendagens pressekonferanse.

• Les mer om Røkkes og Solskjærs storslåtte Molde-prosjekt i morgendagens papirutgave av Dagbladet.