Molde-profilen går til kamp og ser aldri på Tippeligaen: - Jeg er ikke den eneste

Singh møter gamleklubben, men har ikke sett dem spille.

MOLDE (Dagbladet): Harmeet Singh er ikke som alle andre fotballspillere. Han skryter ikke av seg selv, ser ikke på Tippeligaen og går til både trening og kamp.

Mens Singhs bil står parkert i Oslo, bruker han føttene på stort sett alle tenkelige områder i Molde. 24-åringen bruker beina både som arbeidsredskap, transportmiddel og til kommunikasjon.

- Jeg vil ikke snakke meg opp eller skryte. Jeg vil at at prestasjonene mine skal tale for seg selv. Jeg bruker beina til å snakke, sier midtbaneeleganten til Dagbladet.

Han fremstår jordnær når han spaserer rundt i Molde, til og med til Aker Stadion på kampdager.

- Det er så korte avstander i Molde, så det er bare deilig å gå. Det er en fin måte å våkne på. Jeg har bilen min stående i Oslo, for jeg har mer bruk for den der, forteller Singh.

- I VIF brukte jeg å ta bussen til kamp, så å gå er helt nytt for meg. Men jeg er ikke den eneste spilleren som gjør det. Moi går, Chima Chukwu gikk da han var her, mens Agnaldo sykler.

Spesielt møte Det gikk likevel ikke helt som det skulle da han ble tatt ut til landskampene mot Sverige og Aserbajdsjan. Singh måtte melde forfall grunnet en akillesskade, men er tilbake på banen når gamleklubben Vålerenga gjester Molde i kveld.

Det blir et spesielt møte for Oslo-gutten som la grunnlaget for karrieren i VIF, men der avskjeden ble av det triste slaget da Martin Andersen benket Singh fordi han ikke ville signere ny kontrakt.

TENKER: Harmeet Singh liker å holde tankene for seg selv. Øyvind Godø / Dagbladet
TENKER: Harmeet Singh liker å holde tankene for seg selv. Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Det er ikke noe jeg går og tenker på, men der og da følte jeg at det var mange som mente noe uten å ha så mye greie på hva som skjedde. Men det er ikke noe jeg ønsker å bruke tid på. Det er et tilbakelagt kapittel, sier Molde-spilleren.

- Jeg har bare positive ting å si om VIF. Det er nok den klubben som har betydd mest for utviklingen min. Jeg spilte der fra jeg var 12 til 21 år, og målet var hele tiden å ta steget opp på A-laget. Jeg husker det var stort da jeg fikk debutere mot RBK som 17-åring.

Ser ikke på Tippeligaen Han har imidlertid ikke fulgt med på klubben i de siste.

- VIF blir en spennende utfordring. Jeg har fått med meg at de har gjort det bra i år, men jeg har ikke sett dem spille, forteller Singh, som kommer med en litt overraskende innrømmelse.

- For å være ærlig, har jeg ikke sett noen Tippeliga-kamper i år. Jeg ser av og til litt La Liga, men mest på andre programmer. Det er greit å få litt avkobling når det er så mye fotball i hverdagen ellers.

Han har ikke særlig kontakt med de nåværende Vålerenga-spillerne.

- Det er spesielt å møte VIF, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg kjenner ikke så mange der nå. Du har Ghayas Zahid, Daniel Fredheim Holm, Christian Grindheim og Lars Hirschfeldt, hvis han fortsatt er der? Jeg har ikke noe kontakt med dem nå, bortsett fra Ghayas, som jeg spilte litt innefotball med i vinter, forteller Singh.

Lærte mye i Nederland Da han forlot VIF, prøvde han profflykken i Nederland og Feyenoord. Der vokste 24-åringen mye sammen med lagkompiser som Graziano Pellé og Daryl Janmaat, som begge er profiler i Premier League i dag.

- Tiden i Nederland er den mest lærerike hittil i karrieren. Jeg har fortsatt god kontakt med flere i Nederland. Man blir bedre av å spille med gode spillere. Men det er gode spillere i Molde også.

TRIVES: Harmeet Singh trives godt i lille Molde, selv om han er vant til å bo i storbyer. Øyvind Godø / Dagbladet
TRIVES: Harmeet Singh trives godt i lille Molde, selv om han er vant til å bo i storbyer. Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Hvem er den største stjerna?

- Laget er den største stjerna. Det er kollektivet som gjelder, sier Singh diplomatisk og fornuftig.

Seriøs Han mener selv at han har tatt store steg som fotballspiller etter at han forlot Vålerenga.

- Jeg har utviklet meg mye siden da, men hvilke områder ønsker jeg ikke å evaluere utad. Slike fotballfaglige ting liker jeg å holde for meg selv. Den evalueringen tar jeg heller med min trener. Spillerne er ulike sånn sett, og det er bra at ikke alle er like, men jeg ønsker ikke å dele alt, forteller Singh.

- Jeg lever i nuet og fokuserer på nåtiden. Det som har skjedd, har skjedd, og det nytter ikke å tenke for langt frem i tid. Man må gjøre det beste ut av neste trening og kamp. Det er det som funker best for meg.

Han er veldig seriøs i treningsarbeidet sitt og er ofte den som forlater stadion sist etter treninger. For journalistene kan det gi ekstra ventetid, men det er fordi Molde-profilen er så dedikert.

- Jeg liker å bruke god tid på trening og restitusjon og gjøre ting ordentlig. Jeg trener mye ekstra, både før og etter selve fotballtreningen, men det var enda mer før, forteller Oslo-gutten.

- Da jeg var liten, spilte jo vi på løkka hele dagen. Da jeg ble litt eldre, var det tre-fire timer hver dag. Nå er det mindre, fordi jeg må prioritere å være så klar som mulig til kampene. Jo flere kamper, jo mindre trening blir det.

Vil videre Han trives godt i lille Molde, selv om han er oppvokst i store Oslo.

NATUR: Harmeet Singh setter pris på naturen i Molde, men får ikke utnyttet den så mye som den av av lagkompisene. Øyvind Godø / Dagbladet
NATUR: Harmeet Singh setter pris på naturen i Molde, men får ikke utnyttet den så mye som den av av lagkompisene. Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Molde er en liten, men fin by. Det er ikke så mye som skjer utenom fotballen. Fokuset er på det sportslige. Det er jo fin natur her, men jeg er ikke så glad i fisking og sånt.

- Molde er ingen endestasjon. Jeg vil videre en gang, men mine ambisjoner holder jeg for meg selv. Akkurat nå er fokuset på å gjøre det best mulig her.

Han synes nivået i Tippeligaen i år er høyre enn i fjor.

- Vi har hatt en del utskiftninger og skader. I tillegg er nivået på de andre klubbene høyere nå. Vi må gjøre det mye bedre i år enn i fjor om vi skal vinne, avslutter Molde-profilen.

GLEDER SEG: Harmeet Singh gleder seg til å møte gamle kagkompiser fra Vålerenga i kveld. Øyvind Godø / Dagbladet
GLEDER SEG: Harmeet Singh gleder seg til å møte gamle kagkompiser fra Vålerenga i kveld. Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer