Molde-protest avgjøres i morgen

Forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF) skal avgjøre om Moldes protest på kamputfallet mot Brann søndag (0-1) skal tas til følge, eller avvises. Resultatet vil trolig være klart i morgen.

- Jeg har lagd en innstilling i ettermiddag, innimellom alle telefonene. Innstillingen skal oversendes forbundsstyret, som beslutter hva som er riktig. De forskjellige styremedlemmene er for tida på ferie, og tar avgjørelsen over telefon. Forhåpentlig er resultatet klart i morgen, sier Thor Grønnerud, fagsjef for lov og reglement i NFF, til Dagbladet.

Molde mener at dommeren snøt laget for et straffespark i andre omgang av søndagens 0-1 kamp mot Brann. Dommer Roy Helge Olsen har seinere innrømmet at han tabbet seg ut. I Bergen vil en eventuell omkamp bli møtt med ville protester.

Et internett-rykte fra Vestlandets hovedstad går ut på at det straffesparket Molde ikke fikk søndag skal tas foran kampen mellom Molde og Rosenborg i morgen kveld. Brann-keeper Magnus Kihlstedt skal sågar være på vei til Molde.

Dette ryktet har skapt masse virvar, og til og med nådd Norges Fotballforbund. Ingen tvil om at dommertabba til Roy Helge Olsen på Røkkeløkka engasjerer.