MOLDE-NEDTUR: Moldes Pape Pate Diouf skyter på Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen. Men «BP» sto nesten som en vegg, og i motsatt ende satte Sandefjord sjansene.
Foto: Jarl Rehn-Erichsen / Scanpix
MOLDE-NEDTUR: Moldes Pape Pate Diouf skyter på Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen. Men «BP» sto nesten som en vegg, og i motsatt ende satte Sandefjord sjansene. Foto: Jarl Rehn-Erichsen / ScanpixVis mer

Molde raknet fullstendig etter pause

1-0 ble til 1-3 mot Sandefjord.

||| (Dagbladet): Sandefjord - Molde 3-1.

Molde måtte bite i det sure eplet mot regjerende seriemester Rosenborg da trønderne avgjorde like etter pause på Aker Stadion i første serierunde. I dag gikk laget fra rosebyen på en ny smell.

Molde tok en oppskriftsmessig og tidlig ledelse borte mot Sandefjord, men sluknet fullstendig etter hvilen.

Sandefjord og Samir Saric (to mål) snudde 0-1 til 3-1 i løpet av en halvtime, og sørget for å rette opp inntrykket fra sesongstarten med sine tre første poeng.

Sandefjord-trener Patrick Walker har hele tiden hatt tro på Saric, og skadefri tror han at den tidligere Løv-Ham-spilleren kan bli det laget trenger framover på banen.

— Saric har vokst som spiller. Han har hatt mye motgang siden han kom hit. Jeg forventer meg mye av ham framover, sier Walker til NTB.

Hoset startet det hele
Molde var det beste laget før pause, og utnyttet overtaket til å ta ledelsen allerede etter 12 minutter.

Magne Hoset hadde erstattet Makhtar Thioune på midten, og det var han som skulle sette inn ledermålet.

Pape Pate Diouf kjørte karusell med Sandefjord-forsvarerne på vei inn i sekstenmeteren fra venstrekanten, slo hardt inn foran mål, og da Martin Jensen forsøkte å klarere ballen, traff han bare Magne Hosets framskutte tå som sendte ballen over linja.

Rystet moldenserne
Men Sandefjord la seg overhodet ikke ned for å dø mot fjorårets sølvvinner, og slo tilbake kort etter hvilen.

Olav Zanetti kom seg rundt på høyrekanten etter 52 minutter, og bosniske Samir Saric gjorde ingen feil fra god posisjon da Zanetti slo 45-graders-pasningen ut til ham. 1-1.
 
Og med 20 minutter igjen smalt det to ganger fra hjemmelaget.

Først stakk Rune Ertsås hodet fram da innlegget kom fra høyre, og styrte inn ledermålet.

— Jeg syns det var rart å score mot «gamle» lagkamerater. Det var nesten som jeg lettet fra bakken, sier Ertsås, som er på utlån fra nettopp Molde
.

Så var Samir Saric på plass med tåa igjen, bare to minutter senere, og endret retningen på et hardt og lavt frispark fra kanten så det endte bak Ben Amos i Molde-målet.

Sandefjord hadde snudd kampen, og rystet Molde.

Med en svært god Espen Bugge Pettersen mellom stengene red hjemmelaget av de småstormene som kom i kast fra Molde-traktene mot slutten av kampen, og sikret tre viktige hjemmepoeng.

Molde står fortsatt med null.

— Sandefjord kriget oss tilbake på banen, sier Molde-trener Kjell Jonevret.