HJELPER IKKE: Lysene på mobiltelefonene til Molde-supporterne var ikke nok til å starte kampen til oppsatt tid. Dersom det viser seg at Molde som arrangør kan lastes for forsinkelsen, risikerer klubben bot. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix
HJELPER IKKE: Lysene på mobiltelefonene til Molde-supporterne var ikke nok til å starte kampen til oppsatt tid. Dersom det viser seg at Molde som arrangør kan lastes for forsinkelsen, risikerer klubben bot. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, ScanpixVis mer

Molde risikerer bot for flomlys-svikten

Kan få irettesettelse eller bot for flomlys-feilen.

(Dagbladet): Molde - Brann 2-2.

Kampen mellom Molde og Brann i går kveld kom først i gang fem kvarter forsinket på grunn av feil med flomlyset.

I NFFs kampreglement 13-6 heter det at arrangøren plikter å stille rementert bane til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes til fastsatt tid fordi arrangørklubben har «overtrådt sine forpliktelser», taper hjemmelaget og resultatet settes til 0-3.

Enkelte har i dag tatt til orde for at Brann burde fått alle poengene med seg hjem fra Aker stadion. Det kommer ikke til å skje.

- Molde og Brann ønsket begge å spille kampen. Brann har ikke varslet noen protest, sier NFFs informasjonssjef Svein Graff til Dagbladet.

Fair play-ros Brann har tvert imot klart gitt uttrykk for at de ønsket å spille kampen.

- Kampen ble gjennomført på en forsvarlig og god måte, og da tenkte vi aldri på å vifte med regelboken og ta med oss tre poeng. Vi kom til Molde for å spille fotballkamp, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til brann.no.

Brann får også ros fra fotballforbundet for å ha utvist fair play.

- At Brann sa at de ønsket å spille og avgjøre kampen på banen, er veldig positivt, sier Graff.

Molde kan få straff Men om elektrikerne ikke hadde fått orden på det elektriske anlegget i rimelig tid i går kveld, ville det oppstått et nytt problem. Ville Brann da bli tilkjent seieren? Det avhenger av hva som blir konklusjonen på Moldes forklaring av hva som egentlig gikk galt med flomlyset i går.

Ved siden av kampreglementets 13-6 er det en annen paragraf 12-3 (5), som sier at en kamp kan «utsettes eller avbrytes på grunn av alvorlige og uforutsette hendelser utenfor partenes kontroll».

Dette femte leddet av paragraf 12-3 står ikke i den forenklede nettutgaven av kampreglementet, men er med i de fullstendige reglene (.pdf-fil).

- Hvorvidt Molde som arrangør risikerer straff avhenger av hva som viser seg å ha vært feil i går, sier Graff.

I så fall dreier det seg trolig om en irettesettelse eller bot. Kampen er spilt og poengene fordelt.

Fortsatt ikke funnet feilen «Skyldspørsmålet» ville trolig også avgjort om kampen hadde blitt spilt på et seinere tidspunkt eller om Brann ville blitt tilkjent seieren dersom kampen ikke kunne blitt avviklet i går kveld.

Graff bruker som eksempel at dersom strømmen gikk, og Molde ikke hadde et nødaggregat slik klubbene er forpliktet til å ha, ville det vært Molde som ikke overholdt forpliktelsene sine, og sannsynlig at Brann kunne blitt tilkjent seieren. Dersom det viser seg at feilen lå utenfor Moldes kontroll, er saken en helt annen.

I Molde arbeides det i dag fortsatt med å kartlegge hva som egentlig gikk galt.

- Vi ønsker å avdekke om det var en feil hos oss, eller et problem utenfra som forårsaket dette. Det gjør vi sammen med fagfolk, elektrikere og andre som har ansvar for anlegget, sier MFK-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke.

- Det er ikke funnet noe nytt ennå. Når vi har ting klart, så går vi ut med det, sier Moldes presseansvarlige Per Lianes til Dagbladet omkring klokka halv ett i dag.

FÅR ROS: Brann-trener Rune Skarsfjord speider mot lyskasterne før avspark. Brann får ros fra NFF for å utvise fair play og gå med på å utsette kampen til flomlyset fungerte. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix
FÅR ROS: Brann-trener Rune Skarsfjord speider mot lyskasterne før avspark. Brann får ros fra NFF for å utvise fair play og gå med på å utsette kampen til flomlyset fungerte. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix Vis mer