Molde så rødt i amper kamp mot Haugesund

Dramatisk avslutning på uavgjortoppgjøret.

Haugesund (Dagbladet): Det kokte på Haugesund stadion da Molde-innbytter Aliou Coly ble utvist for en stempling på Dusan Cvetinovic like før slutt.

- Det var ikke rødt kort. Det sa jeg til dommeren etter kampen også, sier en nydusjet Coly til Dagbladet.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug hevdet selv at han ikke så situasjonen, og proklamerte derfor at han ikke kunne uttale seg. Ole Gunnar Solskjær var derimot klokkeklar på at spilleren hans aldri burde fått den tidlige marsjordren.

Forskjellige utgangspunkt Begge lagene kom også fra dramatiske kamper i midtuka, da de kjempet om en plass i cupfinalen.

Haugesund reiste sønderknuste hjem fra Trondheim etter 2-1-tapet for Rosenborg, mens keeper Ørjan Håskjold Nyland sendte hele Molde til himmels med sin avgjørende redning i straffesparkkonkurransen mot Lillestrøm på Åråsen. 

I dét oppgjøret spilte Ole Gunnar Solskjærs utvalgte 120 beintøffe minutter. Det kostet krefter - både fysisk og mentalt. Derfor byttet Molde-treneren hele ni mann til ettermiddagens oppgjør mot bronseutfordrer Haugesund.

- Jeg kjente jo selv at jeg var utladet, så det var derfor jeg tok den avgjørelsen, sier Solskjær til Dagbladet.

En avgjørelse han definitivt ikke angret på etter matchen.

- Jeg hadde gjort akkurat det samme om igjen. Den kan godt hende det blir ni nye endringer til neste kamp, sier Solskjær med et smil om munnen.

Fikk ny sjanse For hjemmelagets del, valgte Jostein Grindhaug å gi brorparten av mannskapet som tapte på Lerkendal muligheten til å revansjere seg umiddelbart. 

Heller ingen statistikk tydet på at Haugesund burde ha eskperimentert med lagoppstillingen forut for oppgjøret.

Snarere tvert imot.

Tre av de fire siste oppgjørene mot Molde hadde endt med seier. I vår sto blant annet de hvitkledde for en av sesongens mest overraskende resultater hittil, da de nedsablet Jo Inge Berget og hans lagkamerater med sifrene 5-1 i «Rosenes by».

Null respekt Det var derfor ingen overraskelse at det startet bra for vertene også i dag. Bare 11 minutter var gått da det nykomponerte Molde-laget måtte kapitulere.

En innoverskrudd Daniel Bamberg-corner ble headet ut i farlig området. Der sto den omskolerte midtbanespilleren Joakim Våge Nilsen, som for øvrig var en av banens giganter, og ventet med sin fryktede venstreslegge.

Etter å ha lagt ballen til rette med brystkassen, brukte han den til å banke ballen forbi en utspilt Ole Söderberg i Molde-buret. 

Utover i førsteomgangen fortsatte Haugesund å skape målsjanser, selv om de tilreisende romsdalingene hadde ballen mest. Hele 41 minutter gikk det før Molde skapte sin første klare målsjanse. Den var til gjengjeld stor. 

Tidligere nevnte Berget fikk avansere enkelt mot et ryggende Haugesund-forsvar, før han på elegant vis spilte Tommy Høiland alene gjennom med en elegant chipp. 

Spissen avsluttet på direkten, men like utenfor stolpen til Per Morten Kristiansen i FKH-buret.

Nytt comeback Molde gikk dermed i garderoben liggende under med ett i målprotokollen til dommer Tore Hansen. Torsdagens snuoperasjon på Romerike gjorde likevel sitt til at ingen kunne avskrive et nytt comeback.

I det klokka tikket mot én time spilt, leverte Daniel Chima Chukwu sitt bidrag for at akkurat dét skulle bli et faktum, med god hjelp av Knut Olav Rindarøy. Vestrebacken la et hardt, flatt innlegg mot første stolpe. Der kom den nigerianske spissen stormende, og styrte enkelt inn utligningen. 

Balansen var gjenopprettet. Det lå an til ett poeng til hvert av lagene - noe som ville glede Viking mest, med tanke på den ettertraktede tredjeplassen. 

- Den tror jeg Viking har et ganske godt grep om nå, i alle fall i forhold til oss. Hvis de lagene bak dem ikke tar så mange poeng, kan vi være med å konkurrere om 4. plassen, som, etter min mening, vil gi europacupplass, sier Solskjær.

- Er det den du sikter etter?

- Vi sikter oss inn på europacup, så får vi se om det blir 4. plass eller om vi må vinne cupfinalen.

Jaktet alle tre I sluttfasen, av det etter hvert underholdene oppgjøret på Haugesund stadion, sendte begge trenerne mange menn i angrep.

Det gjorde rommene sentralt i banen store, og sjansene som oppsto mange.

Den største gikk til Moldes Berget drøye ti minutter før full tid, da han ble spilt fri inne i FKHs 16-meter. Angriperen var imidlertid ikke kald nok i avslutningsøyeblikket, og sleivet ballen over mål.

Heller ikke Haugesund lyktes på sine overganger, og da Jona Toivio satte frisparket fra 18 meter rett i klypene på Kristiansen på overtid, ble det med det ene poenget til hvert av lagene.

- Vi kunne fort tatt med oss tre litt ufortjente poeng, men jeg er langt ifra skuffet. Vi skal være fornøyde, sier Grindhaug.

AKROBATISK: FK Haugesund-stopper Dusan Cvetinovic valgte denne måten å klarer på i oppgjøret mot Molde og Jo Inge Berget.  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
AKROBATISK: FK Haugesund-stopper Dusan Cvetinovic valgte denne måten å klarer på i oppgjøret mot Molde og Jo Inge Berget. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer