Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde selger ingen

KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger- Molde 2-3. Gårsdagens flotteste gave for Molde kom fra investor Bjørn Rune Gjelsten. - Trener Erik Brakstad får full råderett over spillerstallen, sier han. - Da selger jeg ingen, sier Brakstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Brakstad fikk presanger på samlebånd i går. Først glei KIL-backen Ståle Rønningen på stambeinet og laget sjølmål og 1-1. Han er utleid fra Molde.

Så kom Andreas Lund med høy moral og sikret tre poeng med to kraftscoringer på slutten.

Men enda viktigere var Bjørn Rune Gjelstens forsikring i garderoben etter kampen:

- Molde behøver ikke selge spillere i år.

- For noen investorer! Slikt varmer et trenerhjerte, sier Brakstad.

- Du bestemmer altså. Selger du spillere om tilbudene kommer?

- Nei.

Mesterliga-drøm

Bak tabelledelsen og et Molde-mannskap som har fått hår på brystet fra i fjor, ligger klubbens driftsunderskudd og bøller med optimistene. For å gå i pluss må Molde selge minst èn av gullklumpene Andreas Lund, Daniel Berg Hestad eller Trond Andersen.

Men Moldes spillerstall mangler rutinerte spillere på høyt nivå bak de aller beste. Og det er ikke aleine reinspikka idealisme som ligger bak Gjelstens maktfraskrivelse. Investorne innser at salg av de beste betyr farvel til håpet om Mesterliga til høsten. Derfor legger ikke Røkke og Gjelsten press på for et plussresultat - ennå.

- Mesterliga er viktig sportslig, men ikke minst økonomisk, sier Gjelsten.

Høy moral

Beholder Molde viljen fra i går, kan utmerket godt to norske lag kvalifisere seg til Mesterligaen i august. Sannsynligvis bare Molde - om RBK daffer videre som mot Lillestrøm.

- Utrolig høy moral i laget nå. I fjor hadde vi tapt kamper som denne, sier Daniel Berg Hestad.

Som Brakstad ønsker han Gjelstens løfte hjertelig velkommen.

- Hva velger du sjøl: Proffkontrakt eller Mesterliga med Molde?

- Mesterliga med Molde, sier Daniel.

Matchvinner Andreas Lund er åpen for det samme:

- Vi får ta det når det kommer. Men Mesterliga med Molde er drømmen.

  • Moldenserne hadde en god dag i går. Ikke rart trener Erik Brakstad og statsminister Kjell Magne Bondevik fyrte opp sigarene i fellesskap - etter at fotografene hadde gått.
PENGER NOK:</B> Moldes snille onkel, Bjørn Rune Gjelsten, gir trener Erik Brakstad ro til å jobbe med laget resten av sesongen. - MFk trenger ikke selge spillere, sier Gjelsten.