Molde sendte Hønefoss til bunns

Men Hønefoss har ikke gitt opp håpet om en Tippeliga-plass.

• Hønefoss - Molde 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Etter at Sarpsborg 08 vant hjemme mot Brann fredag, og Tromsø til slutt kjempet seg til seier i en målthriller av en kamp mot Viking i går, måtte Hønefoss slå Molde hjemme for å kunne være med å kjempe om å overleve i Tippeligaen.

Men Hønefoss evnet ikke å gjøre det de måtte for å sikre de livsviktige poenge mot gjestene fra Romsdal - og greide ikke å holde på ballen når de hadde muligheten.

Og det straffet seg mot Molde.

Dermed må de nå se at ligger nederst på tabellen, og heller har gitt Sarpsborg og Tromsø litt pusterom, som nå ligger henholdsvis to og tre poeng foran Hønefoss.

Corner-fest Førsteomgang på AKA Arena ga ikke de 2876 oppmøtte publikummerne mye å juble for. Molde tok styring i kampen helt fra start, men takket være gjestenes mangel på å greie å sette de få sjansene de hadde, gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Forruten en flott redning av HBK-keeper Steve Clark i det sjuende minutt, etter skudd fra Fredrik Gulbrandsen, var det ikke mye å vise repriser av i pausen.

Lagene var derimot flinke på å produsere cornere, og første omgang inneholdt hele tolv av dem.

Styrt av Molde Men i andre omgang ble livet litt lysere. For de blå.

I det 54. minutt spilte Agnaldo ballen ut til Martin Linnes på høyrekanten. Backen la inn fra dødlinjen, og i boksen satte Daniel Chima Chukwu ballen inn bak Steve Clark, til 0-1 til gjestene.

Minutter senere fikk Mats Møller Dæhli snappet opp ballen inne i 16-meteren, men satte sjansen utenfor.

Martin Linnes hadde også et godt forsøk i det 67. minutt, men skuddet gikk rett over mål.

Utover i andreomgangen begynte hjemmelaget å vise mer positive takter, og i det 77. minutt fikk Kristján Örn Sigurdsson en skikkelig sjanse. Mikkel Vendelboe klinte til på volley fra distanse, og MFK-keeper Søderberg måtte gi retur. Den kunne Sigurdsson satt i mål, hvis det ikke var for keeperens raske reaksjon.

Og hadde det ikke vært for foten til Vegard Forren, så ville nok kanskje Alexander Groven greid å utlikne for hjemmelaget i sluttminuttene.

Men Molde sto som de gjorde gjennom meste av kampen - i veien for Hønefoss sin jakt på sårt trengte poeng.

-Ser mørkt ut Hønefoss-spiller Tor Øyvind Hovda innrømmer at det begynner å se mørkt ut for Hønefoss sin eksistens i Tippeligaen nå.

- Ja, det gjør det. Vi kommer i gang med en liten sluttspurt, men når vi ikke setter de sjansene der, så er det vanskelig, sier Hovda til C More, som også legger til at laget ikke har gitt helt opp håpet om å holde seg i Tippeligaen.

Heller ikke HBK-trener Leif Gunnar Smerud vil innrømme at de er helt ut av kampen om en plass ennå.

- Det er ikke avklart ennå. Det er tre kamper igjen. Det snudde jo litt i denne kampen, og det kan de i de tre siste også, sier Smerud.

C Mores fotballekspert, Steffen Iversen, er av en helt annen oppfatning - at toget har fått fra Hønefoss stasjon.

- Det trur jeg det har gjort. Selv om de har tre kamper igjen, så ser jeg ikke at Hønefoss vil greie å ta seg forbi Tromsø, sier Steffen Iversen.

 ENESTE JUBEL:  Molde kunne juble for å vinne 0-1 på AKA Arena mot Hønefoss. Hjemmelaget ligger dermed sist i Tippeligaen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ENESTE JUBEL: Molde kunne juble for å vinne 0-1 på AKA Arena mot Hønefoss. Hjemmelaget ligger dermed sist i Tippeligaen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer