Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde sendte spion til Nederland

- Må satse på å vinne Europa League.

LYKTES IKKE:  Vegard Forren (t.v.) og Molde reiste hjem fra Nadderud med null poeng søndag kveld. Her passer Forren på Stabæks Birger Meling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LYKTES IKKE: Vegard Forren (t.v.) og Molde reiste hjem fra Nadderud med null poeng søndag kveld. Her passer Forren på Stabæks Birger Meling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk - Molde 1-0 (1-0)

NADDERUD (Dagbladet): Med 1-0-tapet for Stabæk søndag kveld meldte Molde seg ut av både medaljekampen og spill i Europa neste sesong.

- Veldig skuffende, sier Moldes og landslagets midtstopper Vegard Forren til Dagbladet.

Eneste muligheten for spill i Europa er hvis klubben vinner Europa League. Seierherren i turneringen får plass i Champions League.

Og Molde tar i alle fall alvorlig på oppgaven. Torsdag kommer den nederlandske storheten Ajax til Aker stadion. Lørdag hadde Molde en «spion» på plass da serielederen vant 2-0 over Groningen foran 45.000 tilskuere på Amsterdam Arena.

Dette bekrefter trener Erling Moe overfor Dagbladet.

Holder for seg selv - Vi har sett dem live og på video, sier Moe.

- Dere hadde folk på Groningen-kampen?

- Ja.

- Hvem da?

- Det tror jeg at jeg får holde for meg selv.

MOLDE-TRENER: Erling Moe. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MOLDE-TRENER: Erling Moe. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Molde skapte sjokkbølger over hele Fotball-Europa da laget slo Fenerbahce 3-1 borte i første gruppekamp. Tilskuerne på Sükrü Saracoglu - ei kokende Istanbul-gryte - trodde ikke sine egne øyne. På et tidspunkt applauderte de da Molde trillet ball mellom lagdelene.

Dette er det ultimate hån mot egne spillere.

Kontraster Men kontrastene har vært store for Molde-spillerne. De to siste kampene i Tippeligaen har endt med tap, og sjuendeplass på tabellen.

- Mange spør om gutta ikke er motivert. Men det ligger ikke noe i det. Av og til bikker det ikke veien vi ønsker. Det har ingenting med gnisten og lysten å gjøre, sier trener Moe.

- Nå handler det om å vinne kampene som er igjen, slik at vi bevarer go'følelsen i slutten av sesongen, påpeker Vegard Forren.

Ajax-kampen er en go'bit.

- Leverer vi på maks er vi gode nok til å slå de fleste hjemme, erklærer Forren.

- Vi gleder oss til kampen. Vi får forsøke å gå hele veien, og satse på å vinne Europa League, legger han til med et smil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!