Molde senket RBK

Molde tok skalpen på Lerkendal.

(Dagbladet.no): Motgangen fortsetter for de seiersvante trønderne i Rosenborg. Foran et fullsatt Lerkendal var det et helt annet scenario Ola By Rise hadde sett for seg. Et ydmykende 2-0-tap for erkerivalen Molde er tøff kost kvelden før nasjonaldagen.

Rosenborg kom bra i gang i kveld. Men det skulle ikke gå lang tid før de første varselskuddene ble avfyrt fra Moldes side. Kai Røberg og Magne Hoseth terroriserte Rosenborg, og bare en strålende Espen Johnsen hindret mål de første tre kvarterene.

Men da Røberg ble spilt helt gjennom for tredje gang i omgangens siste minutt kunne ikke en gang Johnsen hindre mål. Røberg bredsidet ballen inn i borterste stang og inn. Så gikk lagene til pause.

Løskrutt

Da alle ventet på Rosenborgoffensiven etter pause skjedde det motsatte. Fire minutter etter sidebyttet kombinerte nevnte Røberg og Hoseth flott.

Hoseth førte ballen mot RBK-målet og fant Røberg på løp. Røberg hælsparket ballen til Hoseth som hadde fortsatt løpet. Vidar Riseth ble for treg mot landslagets nye midtbanejuvel, og vips var det 2 i sekken.

1. mai 2004 ble kvelden da ingenting skulle lykkes for Rosenborg. Uansett hvor mye de prøvde, ble det ikke mål.

Da Brattbakk banket ballen i stolpen og ut, og Frode Johnsen skulle bredside ballen i det tomme målet, skled Johnsen i skuddøyeblikket og Eddie Gustafsson kunne redde med et tigersprang.

Om det ikke var krise på Lerkendal før kveldens kamp, nærmer det seg faretruende nå. Trønderpublikumet forlot plassene før kampen var over.

De skjønte hvor det bar.

<B>TUNG START: RBK er nå nærmere bunnen enn toppen i Tippeligaen - til tross for at tabell-leder Tromsø tapte i dag.