Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde-show

MOLDE (Dagbladet): Molde- Tromsø 4- 0. Hadde Molde ant hvilken fest Andreas Lund (23) skulle dra i gang i serieåpninga, så hadde klubben utsatt debuten til den ubestemmelige figuren du ser sammen med tomålsscoreren. Maskoten er leid inn for å lage show - men kunne blitt igjen på planeten sin i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde trenger ikke nødhjelp for å underholde. I går kom glansnumrene oftere enn det er lov å forvente i en serieåpning. Og et par av de største kom fra Andreas Lund.

Han har tre mål for sesongen: Seriegull, toppscorertittelen - samt å bevise at han ikke er en ubrukelig utenlandsproff. Han kunne ikke ha brukt de første 90 minuttene av fotballsesongen bedre.

- Herlig, sier Andreas.

I serieåpningen dampet han av gårde som det lokomotivet han må være for Molde i jakta på Rosenborg: Sterk, god i lufta - og effektiv foran mål.

  • Han nikket inn 1- 0 til Molde allerede etter 18 minutter. Angrepet var så gjennomført vakkert og fritt for tilfeldigheter at Molde-trener Erik Brakstad ble rent rørt.
  • Lund fortsatte med å stusse videre innkastet som endte i beina på Odd Inge Olsen - og 3- 0.
  • Han avsluttet med å styre inn Trond Andersens langsskudd - og 4- 0.

- Skal vi bli bedre enn Rosenborg i år, så må vi komme i gang fra første spark. Det var gøy å få til en slik start, sier Andreas.

Selvtillitt

Og det er ikke den umiddelbare og litt tankeløse gleden som gjør at han advarer Rosenborg mot det som vil skje denne sesongen. Andreas og resten av Molde har oppriktig tro på seg selv - og følgelig enda større problemer for Rosenborg.

Det samme tror Dagbladet.

- Gøy at noen tror på oss. Det gir oss bare selvtillit at noen mener vi kan ta opp kampen med Rosenborg, sier Andreas.

- Men vi er blitt bedre. Og et par andre lag er også blitt bedre. Så jeg er overbevist om at Rosenborg skal få slite mer enn noen gang i år, sier han.

Mer motivert

Andreas har slitt selv. Fjorårssesongen endte med et tilbud fra Coventry, men nordmannen ble sendt hjem igjen etter bare én trening - og fikk ikke med seg annet en en yrkeshemmende karateristikk fra Premier League-klubben:

  • Tung og treg.

- Det gjorde meg bare mer motivert. Behandlingen jeg fikk var ikke rettferdig, og jeg bestemte meg for at jeg skulle bevise at jeg kan spille fotball og score på høyt nivå, sier Andreas.

Det fikk blant andre representanter fra den belgiske toppklubben Genk se i går.

Forbedringer

Andreas har trent bedre enn noen gang i vinter, og hatt målbare forbedringer.

- Korsbåndskaden for to år siden ga meg over fem måneders fravær. Derfor hadde jeg heller ikke godt nok treningsgrunnlag til å holde hele fjorårssesongen. Det problemet vil jeg ikke få i år, sier Andreas.

Likevel scoret han 16 tippeligamål i fjor - i en sesong som ikke helt svarte til forventningene.

Det forteller mye om både potensialet og ambisjonene.

SUPER-DUO: Andreas Lund trenger ingen presentasjon. Figuren til høyre er Moldes maskot og showmann. I går var han overflødig.