Molde sikret tre nye poeng etter dramatisk avslutning

Forren rotet nesten bort seieren.

• Sandnes Ulf - Molde 1-3

SANDNES STADION (Dagbladet): I en tam og kjedelig fotballaffære, holdt Molde på å rote bort seieren mot Sandnes Ulf da Vegard Forren headet ballen i eget mål sju minutter før full tid.

Midtstopperen kunne imidlertid konstatere at seieren var sikret da innbytter Mohamed Elyounoussi fastsatte sluttresultatet til 3-1 med en elegant avslutning i det aller siste spilleminuttet.

- Det er tre veldig viktige poeng for oss. Det er en tøff bortekamp, men vi gjør det vi skal ut på her, så vi er selvfølgelig veldig fornøyde, sier Forren til Dagbladet.

Prater ikke om gull Med seieren befestet Molde posisjonen sin i toppen av Tippeliga-tabellen, hvor de ligger bare poenget bak ledende Strømsgodset. Det gleder trener Tor Ole Skullerud.

- Vi var klart bedre enn Sandnes Ulf, og vinner fullt forjent. Vi var et bedre lag enn dem i dag, og det er det viktigste for meg, sier Skullerud til Dagbladet.

Selv om laget ligger på en foreløpig 2. plass, har ikke Molde-sjefen noen konkret målsetting om seriegull.

- Vi har ikke pratet høyt om det. Vi sa at vi ønsket å henge med fra starten av. Nå er vi der vi vil være, sier Skullerud.

Monsterfavoritter Molde ankom Norges sjuende største by som monsterfavoritter. Det var Tippeligaens nest beste lag mot det nest dårligste.

Forrige runde overbeviste kveldens gjester med å vinne 5-1 over Sarpsborg 08. I cupen torsdag ble triumfen fulgt opp med et enkelt avansement til 2. runde, etter ni scoringer mot Surnadals null.

For Sandnes Ulfs del hadde derimot ikke resultatene vært like gode som de blåkleddes fra Møre og Romsdal i sesonginnledningen.

Bare to poeng var tatt av tolv mulige. Sist helg tapte kaptein Aksel Berget Skjølsvik og lagkameratene 3-0 mot Vålerenga, mens cupeventyret i tillegg tok slutt allerede i første runde etter 0-1 for tredjedivisjonslaget Sola i midtuka.

Nykomponert Molde-lag Det gjorde at flere enn bookmakerne (Norsk Tipping med 1,57 i odds på borteseier) trodde på tre relativt enkle poeng for moldenserne.

Skullerud virket likevel ikke til å ta lett på kampen. Tidligere i uka hadde Ole Gunnar Solskjærs arvtaker uttalt til Romsdals Budstikke at han forventet et tøft oppgjør mot et fysisk sterkt Sandnes Ulf-lag.

Det var nok en medvirkende faktor til at Magne Simonsen ble skjøvet fram fra sin sedvanlige backposisjon til venstre kant - mens defensivt svakere spillere som Mohamed Elyounoussi og Pape Pate Diouf ble henvist til benken fra start av.

Samtidig fikk Joona Toivio og Daniel Chima Chukwu sjansen fra start, i fraværene til Even Hovland (hvilte) og Björn Bergmann Sigurdarsson (ryggskadet).

Tam affære Allerede fra avspark var det tydelig at Skullerud hadde truffet med både den taktiske inngangen og valg av personell, for Molde styrte oppgjøret fra start til slutt.

Et Sandnes Ulf-lag som fremsto helt uten energi, evnet ikke å tilrive seg noe som helst form for initiativ i kampen. Det gjorde at Molde-spillerne kunne trille ball seg imellom, i et bedagelig tempo.

Selv om det bare ble produsert to sjanser i første omgang, var Molde dyktige nok til å ta ettertrykkelige vare på dem begge.

Først i det 20. spilleminutt.

Da brukte Chima Chukwu den enorme fysikken sin til å vende bort Edier Frejd inne i 16-meteren, før han serverte Mattias Möstrøm kveldens første scoring.

Like før pause forærte nevnte Frejd gjestene en ny mulighet, da den svenske midtstopperen forsøkte å heade ballen tilbake til sin egen sisteskanse, Hannes Halldorsson, uten å få nok kraft bak hodestøtet.

Det luktet den lynraske Molde-angriperen Fredrik Gulbrandsen, som brukte farten sin til å snappe opp tilbakespillet, runde Halldorsson og sette ballen nådeløst i mål.

Lavt tempo I den andre halvdelen fortsatte kampen i samme stil:

SCORET: Moldes Fredrik Gulbrandsen spilte nok en god kamp. Her setter han inn 2-0-målet mot Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.
SCORET: Moldes Fredrik Gulbrandsen spilte nok en god kamp. Her setter han inn 2-0-målet mot Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix. Vis mer

Tempoet var lavt, med Molde som banens dominerende aktør.

Hjemmepublikummet fikk likevel nesten noe å juble for etter 52 minutter, da den chilenske spissen Diego Rubio kom til avslutning innenfor Moldes 16-meter. Det harde skuddet hadde god retning, men Forren fikk kastet seg foran og blokkert.

På motsatt banehalvdel, hvor ballen for det meste befant seg, virket Molde stort sett fornøyde med å holde den hvite lærkula i laget.

Samtidig som de tre poengene ikke så ut til å være truet, benyttet Skullerud muligheten til å gjøre endringer på laget ut over i omgangen.

Målscorer Gulbrandsen ble erstattet med Pape Pate Diouf da timen var passert, mens også Mohamed Elyounoussi og Agnaldo fikk slippe til.

Forren ga Sandnes Ulf håp Trekkene gjorde ikke de store utslagene verken offensivt eller defensivt for Molde - til å begynne med. Det gjorde derimot midtstopper Forrens involvering sju minutter før full tid.

Som kollega Frejd i første omgang, rotet Forren det til da han skulle heade ballen tilbake til egen keeper.

For den ellers så solide forsvarsspilleren så ikke at Ørjan Nyland hadde forlatt buret, og stusset dermed ballen over burvokteren og inn i eget nett.

Håpet ble borte Scoringen ga Sandnes Ulf et plutselig håp om poeng - noe som ville vært svært overraskende sett ut ifra hjemmelagets prestasjoner.

Håpet forsvant imidlertid raskt. For i det siste ordinære spilleminuttet scoret innbytter Elyounoussi sitt tredje på de to siste kampene, da han satte inn 3-1.

Det betyr at Sandnes Ulf blir stående med sine to fattige poeng. For at det skal bli gode nok resultater til å beholde Tippeliga-plassen, mener kapteinen at laget må heve seg betraktelig.

- Vi må innse alvoret. Fortsetter vi sånn som dette her, blir det førstedivisjon på oss til neste år, sier en skuffet Berget Skjølsvik til Dagbladet.

Det er også trener Asle Andersen innforstått med.

- Selv om vi har snudd negative situasjoner før, er det ikke bare til å trykke på en bryter og forvente at det skal skje av seg selv. Samtlige må gå i seg selv og tenke på hva de kan gjøre - men det er mitt hovedansvar, sier Andersen til Dagbladet, og påpeker at kampen mot Stabæk førstkommende onsdag blir svært viktig.