Molde sikret viktig seier på overtid

19-åring dukket opp da alle trodde det var slutt.

• Molde-Viking 1-0 (0-0)

MOLDE (Dagbladet): Tirsdag gjestet tidligere Molde-sjef Kjell Jonevret og hans Viking Aker Stadion.

Ikke siden 2006 hadde Molde vunnet mot dagens motstander. Men Moldes nye trener, Tor Ole Skullerud, hadde på sin side aldri tapt for vestlendingene.

I duellen mellom første- og tredjeplass kunne det se ut som at Molde ikke kom til å klare og bryte rekken. To skudd gikk i tverrliggeren, og Viking holdt unna det andre som kom.

Helt til overtida. Mohamed «Moi» Elyounoussi sikret seieren i toppoppgjøret i det 93. minutt, med sin sjette scoring for sesongen.

- Å score et slikt mål smaker ekstra godt. Jeg tror ikke jeg har vært med på å score et så viktig mål før. Man kunne høre på publikum hvor langt inne den satt, sier Elyounoussi til Dagbladet ved kampslutt.

Ingen trener Viking-trener Kjell Jonevret måtte se kampen fra tribunen, grunnet raseriet mot dommeren forrige serierunde.

Tor Ole Skulleruds menn gikk ut i hundre, og produserte en haug med sjanser.

Tolv minutter ut i kampen kom den første, store muligheten. Hermeet Singhs skudd gikk via en Viking-spiller og duppet nesten ned bak keeper Iven Austbø i gjestenes mål. Men målvakta fikk slått ballen over og ut til corner.

Samme mann var farlig i returrommet ved flere anledninger.

Etter 19 minutter kunne Jonevret og Viking notere dagens første sjanse på mål. Steinthór Thorsteinsson kom alene gjennom, men klarte ikke å overliste Ørjan Håskjold Nyland i Molde-målet.

Midtbanespiller Singh fortsatte storspillet. Like etter var han frampå igjen, men valgte en stikkpasning som endte i ingenting, i stedet for å skyte.

Chima Chukwu fikk en gigantsjanse til å score det første, ti minutter før pause, men en meget god redning av Iven Austbø hindret skuddet til spissen.

Viking fikk muligheten til å sjokkere tre minutter før pause, men Ørjan Håskjold Nyland var igjen nede å reddet.

Like før sidebytte misbrukte Chima Chukwu nok en sjanse. Heller ikke Bjørn Bergmann Sigurdarson og Daniel Berg Hestad klarte å få ballen i nettet på sine forsøk, og dermed gikk lagene til pause like langt.

Gjestene best ut Viking, som ikke klarte å få i gang angrepsspillet sitt i første halvdel, gikk rett i angrep etter hvilen. På en kontring måtte Ørjan Håskjold Nyland varte opp med en dobbeltredning av landslagsklasse.

Keeperen fortsatte storspillet. Like etter sørget 23-åringen igjen for at Molde ikke kom under, da Joackim Jørgensen klinket til fra 20 meter. Norges keeper fikk sola i øynene, men klarte likevel å bokse ballen videre til corner.

Moldenserne slapp med skrekken, og tok tilbake føringen av kampen.

Og i det 63. minutt viste venstreback Per Egil Flo hvorfor han er tatt ut i landslagstroppen som skal spille privatlandskamper mot Frankrike og Russland denne måneden.

Fra hjørnet av 16-meteren skrudde 25-åringen ballen i tverrliggeren.

Gigantsjanser Chima Chukwu ble spilt fri med keeper Austbø halvveis i 2. omgang. Spissen klarte heller ikke da å få den etterlengta scoringen. På returen dukket «Moi» Elyounoussi opp, som heller ikke fikk ballen i mål. 19-åringen klinket Moldes andre ball i tverrliggeren.

De siste kvarteret satte Molde inn et enormt press.

Ut av ingenting, dukket «Moi» Elyounoussi opp på overtid. 19-åringen drog seg inn i banen og fikk avsluttet. Ballen gikk via en Viking-spiller og i mål. Før det, så det ut som at kampen skulle ebbe ut i uavgjort.

- I dag - igjen - viser vi hvor godt laget er. Denne seieren var fortjent. Vi var bedre enn Viking. Å avgjøre kamper på denne måten er en svært viktig egenskap, seier en smilende Tor Ole Skullerud.

Dermed sikret Molde tre meget viktige poeng i tetstriden.