Molde sjanseløse mot Benfica

Molde var sjanseløse mot Benfica og tapte 0-2 hjemme.

Dermed er UEFA-cupen over for moldenserne for denne vinteren. Med 0-2 på Molde stadion torsdag kveld ble det 1-5 etter to kamper.

Den første halvtimen så alt nokså lovende ut for Molde. Det ene fine oppløpet etter det andre satte publikum i stemning. Nærmest scoring var Daniel Berg Hestad på en heading som keeper Moreira så vidt fikk bokset over tverrliggeren. Det skortet på avslutningene for Molde - som i så mange kamper før denne sesongen.

Portugiserne begynte forsiktig, og hadde sin første sjanse først etter 25 minutter, da Tomislav Sokota bommet på åpent mål. Men så kom Tiago med to raske, og satte punktum for alt Molde-håp: 0-1 i det 30. minutt da Molde-forsvaret fomlet og var lite konsentrerte.

Tiago fikk innlegget fra Miguel på høyresiden og plasserte ballen helt oppe i krysset fra 16 meteren. I det 42. minutt var Moldes Bjarni Thorsteinsson uheldig med en avklaring. Tiago takket og bukket og kvitterte med en like sikker scoring.

Da var kampen om avansement i UEFA-cupen ute for Molde, og det erkjente vel også trener Odd Berg da han ti minutter ut i omgangen skiftet ut kaptein Daniel Berg Hestad med Olafur Stigsson. Daniel hadde til da vært Moldes bestemann i sin siste kamp for Molde. Han reiser til Heerenveen som proff fra nyttår.

Molde hadde ikke noe å stille opp med. Bare sporadisk slapp de til innenfor 16-meteren til portugiserne. Thomas Mork kunne ha scoret da han var alene med keeper etter 62 minutter, men den duellen vant keeper Moreira.

Portugiserne sikret seieren med solid defensiv trygghet, bortsett helt i sluttminuttene da både Kai Røberg og Petter Chr. Singsaas hadde hver sin kjempesjanse for Molde. Singsaas headet i stanga.

Molde skal ha ros for å ha holdt koken helt inn, og kom hederlig fra kampen selv om de nå slipper å finne fram fotballskoene og reise ut i Europa i februar.

(NTB)

PORTUGISISK JUBEL:</B> Benfica-spillerne jubler etter 2-0 borte mot Molde.