<strong>HERJER:</strong> Molde herjer i Europa League. Her jubler Ola Kamara for scoring mot gamletrener Ronny Deila. Foto: 
Action Images via Reuters / Peter Cziborra
Livepic
EDITORIAL USE ONLY.
HERJER: Molde herjer i Europa League. Her jubler Ola Kamara for scoring mot gamletrener Ronny Deila. Foto: Action Images via Reuters / Peter Cziborra Livepic EDITORIAL USE ONLY. Vis mer

Molde sjokkerer Fotball-Europa. Sendte Deila og Celtic hjem i skam

Drømmecomeback for Solskjær da Deila og Johansen ble ydmyket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Molde - Celtic 3-1 (2-0)

MOLDE (Dagbladet): Regnet silte ned i utømmelige mengder. Mange hundre skotter sørget for et støynivå Molde by aldri opplever ellers. Først i gatene og så på stadion.

Men den skotske festen ble raskt et mareritt i Molde. Ronny Deilas Celtic ble møtt av en storm. En storm som var værmessig ufyselig og en storm som fotballmessig var helt fantastisk med norske øyne.

I hvert fall for romsdalinger med et hjerte for Molde Fotballklubb.

<strong>FORTVILTE:</strong> Stefan Johansen og Celtic fortvilte etter tapet mot Molde. Foto: 
Action Images via Reuters / Peter Cziborra
FORTVILTE: Stefan Johansen og Celtic fortvilte etter tapet mot Molde. Foto: Action Images via Reuters / Peter Cziborra Vis mer

For blåtrøyene fortsatte sitt utrolige Europa League-eventyr mot Celtic. Etter tre kamper mot storlagene Fenerbahce, Ajax og Celtic topper Molde gruppa suverent med sju av ni mulige poeng.

Molde har nesten tatt like mange poeng som de tre storklubbene til sammen. Det er helt uvirkelig og særdeles oppsiktsvekkende for et lag som i 2015 har vært Tippeligaens sjuende beste lag.

Seieren over Celtic kom i kampen hvor legenden Ole Gunnar Solskjær igjen satte sine føtter på Aker Stadion, men hvor den nyansatte Molde-treneren lot assistent og trenervikar Erling Moe få det dirigerende ansvaret fra sidelinjen.

Moe og Solskjær kunne se bort på trenerkollega Ronny Deila og smile bredt, mens den norske Celtic-treneren forverret sitt mareritt mot norske trenere.

- Det er et fantastisk resultat. Det er en av de artigere kveldene på stadion her. Det var kjekt, sa Solskjær på pressekonferansen.

EUROPA LEAGUE, GRUPPE A

Fenerbahçe — Ajax 1 - 0
Molde — Celtic 3 - 1

Molde 3 2 1 0 7 - 3 7
Fenerbahçe 3 1 1 1 4 - 5 4
Ajax 3 0 2 1 3 - 4 2
Celtic 3 0 2 1 5 - 7 2

- Vi scoret på de to første sjansene våre, men jeg var ikke fornøyd med spillet i førsteomgangen. Vi trenger tre poeng til så er vi videre. Vi har satt oss i en fantastisk posisjon, la Solskjær til.

Drømmestarten Etter 11 minutter fikk Molde åpningen de hadde drømt om. Mohamed Elyounoussi driblet seg fri på kanten og fant Ola Kamara foran mål. Deilas tidligere elev banket ballen i hjørnet mot gamletreneren og sendte Molde-fansen til himmels.

Stormen stilnet ikke med det første. Det gjorde heller ikke hjemmejubelen. For sju minutter senere doblet Vegard Forren ledelsen. Stoppermakker Joona Toivo slo inn til Forren, som banket til på volley, via bakken og i mål.

Like før pause holdt Moi på å øke til 3-0 med en frekk lobb, men keeperveteranen Craig Gordon fikk fistet forsøket over mål. 2-0 var imidlertid mer enn godt nok etter 45 spilte minutter.

I den skotske leiren var imidlertid situasjonen en helt annen. Deila måtte frem med hårføneren i pausen. Ikke fordi spillerne var våte i håret etter regnet, men fordi de ble overkjørt av Tippeligaens sjuende beste lag.

Moi svarte på tiltale Etter hvilen åpnet Molde friskt med herlig kombinasjonsspill, men det var Celtic som kunne juble for scoring etter en horribel feilpasning i Molde-forsvaret.

Den snappet Kris Commons opp, driblet seg fri og banket inn 2-1 på mesterlig vis.

Men den skotske gleden og norsk frykten var kortvarig. For kun ett minutt senere svarte Molde på tiltale. Mattias Moström dro seg fri på kanten og fant Moi på motsatt kant.

Den Premier League-aktuelle teknikkeren kastet seg frem og økte til 3-1.

Dermed kunne Molde-fansen fortsette trampeklappen i regnværet. Og Molde-spillerne jaktet nye scoringer.

Nr. 4 kunne ha kommet i det 71. minutt, men Gordon slapp med skrekken da Kamara skjøt utenfor alene med keeper. Sju minutter før full tid skapte Molde en ny stor sjanse, men Mois avslutning ble stoppet av Celtic-keeperen.

Molde var flere hakk bedre enn Celtic og vant fullt fortjent. Nå skal det mye til for at Molde ikke går videre fra sin stjernespekkede Europa League-gruppe.

Det kommer som et sjokk på hele Fotball-Europa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer