Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde-skalp mot Rosenborg

Molde leverer oppskriftsmessig og tok tre poeng. For Rosenborg ble det en ny nedtur.

SCORET: Ohi Omoijuanfo var involvert i det meste offensivt for Molde. Video: Fotball Media Vis mer
  • Molde - Rosenborg 1-0 (0-0)

Mens Molde fikk en optimal seriestart, hanglet Rosenborg noe og klarte bare 0-0 mot Kristiansund. Førstnevnte, som Dagbladet også har tippet som Eliteserie-vinner i år, var favoritt i møtet mellom de to storhetene i norsk fotballsammenheng.

Rosenborg var ikke særlig bra mot Kristiansund tidligere i uka, og fikk bare så vidt låne ballen av Molde innledningsvis. De spilte seg bra inn i kampen igjen, men så ut til å miste litt motet da Molde tok ledelsen.

Ohi Omoijuanfo ble matchvinner for vertene, som oppskriftsmessig tok sin andre seier på to kamper denne sesongen.

- Grunnspillet er for dårlig og avslutningsspillet er for dårlig. Jeg synes også at forsvarsspillet i dag er for tynt. Summa summarum blir dette resultatet, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland til Eurosport.

Han innrømmer at kampen ble en «realitetssjekk». På spørsmål om hva han tenker rundt sine egne arbeidsforhold sier han:

- Trøbbel. Vi er engstelige. Vi klarer ikke flytte treningsarbeidet over i kamp. Det er bekymringsfullt.

Dominerte

Mens det var Molde som dominerte og bare så vidt lot Rosenborg få låne ballen innledningsvis, var det Rosenborg som var nærmest å ta ledelsen.

Etter 15 minutter fikk Kristoffer Zachariassen gå opp alene foran mål, men headingen var for svak.

- Det første kvarteret foregår på Moldes premisser. Vi kommer oss inn i det og får noen farlige stikkere og truer mot 16-meter og får avslutninger, sier Horneland.

Rosenborg spilte seg bedre inn i kampen, og kom til en ny stor sjanse etter et godt angrep etter en nær halvtimes spill. Samuel Adegbenro skjøt fra rundt 20 meter, men Molde-keeper Andreas Linde var framme med hanskene.

Først rett før pause kom Molde til sin første ordentlige sjanse i kampen. Et hjørnespark ble slått inn foran mål, der Ohi Omoijuanfo raget høyest i lufta. Han satte imidlertid ballen utenfor mål.

Scoring

Først etter pause gikk Molde opp i en fortjent ledelse. Et hjørnespark ble sendt inn i feltet, og gikk innom flere hoder før Ohi igjen luktet mål og stanget til.

Denne gangen satt ballen i nettet.

Ohi var involert i stort sett alt offensivt for Molde. Noen få minutter seinere hadde han sjansen til å øke til 2-0, men alene med keeper feide han ballen over mål.

Magnus Wolff Eikrem viste fram den gode dødballfoten ved flere anledninger. Ola Brynhildsen hadde en stolpetreff etter nærmere 70 minutter, etter at han ble servert av Eikrem.

Molde gikk seirende ut. Trener Erling Moe sier:

- Vi har stålkontroll i andre omgang. Totalt sett synes vi at det er en veldig fortjent seier, sier Moe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!