HØYDEPUNKTER: Viking - Molde spilte 22. serierunde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media. Vis mer

Viking - Molde:

Molde slapp unna blemme mot Viking

Viking spilte med ti mann i 78 minutter.

  • Viking - Molde 2-3 (1-2)

(Dagbladet): Molde snudde kampen og vant borte mot Viking. Hjemmelaget ga Molde tøff kamp om poengene, men et tidlig rødt kort ødela kampen.

Scoringer av Bjørn Bergmann Sigurdarson, Martin Ellingsen og Erling Braut Håland sørget for Molde-seier.

- Vi har for vane å gjøre det spennende. Vi har mange sjanser til å avgjøre kampen. Heldigvis har vi en gutt som er desperat etter å spille og han avgjorde, sier Ole Gunnar Solskjær om Håland.

- Han (Håland) har det meste. Fart, styrke og treningsvilje, sier Solskjær.

Dermed fortsetter medaljejaget for Ole Gunnar Solskjærs menn, som er ett poeng bak Sarpsborg på tredjeplass, og tre poeng bak Brann på andreplass.

Viking-håp

Gjestene fra Molde var store favoritter før kampstart, og for Viking er situasjonen blytung - sist på tabellen.

Men hjemme på Viking stadion var det hjemmelaget som overrasket i starten. Etter to minutter tok Viking ledelsen. Et frispark ble lempet inn i feltet og Andreas Nordvik bidro til å krig inn 1-0 til hjemmelaget. Tv-reprisen viste at det var Moldes Babacar Sarr som var sist på ballen.

Rødt kort og straffe

Molde slo tilbake etter 12 minutter. Viking-forsvarer José Cruz var uheldig og udyktig, og felte Moldes Fredrik Brustad som var alene med keeper. Dommeren valgte både rødt kort og straffespark.

Fra straffemerket var Bjørn Bergmann Sigurdarson sikker og satte inn 1-1.

Og det skulle bli verre for Viking.

33 minutter var spilt da Martin Ellingsen fikk stå helt alene i Viking-feltet etter et innlegg fra høyre. Den tidligere Kongsvinger-spilleren satte enkelt inn 2-1-ledelse.

Til pause var stillingen 1-2.

To raske

Molde åpnet best etter pause, men det var hjemmelaget som skulle score først.

Etter 77 minutter utliknet Tommy Høiland mot sine gamle lagkamerater. Viking klarte å tråkle seg gjennom Molde-forsvaret og Høiland satte enkelt inn 2-2.

Men Viking rotet bort det ene poenget.

Bare tre minutter seinere scoret Molde ved Erling Braut Håland. Viking-forsvaret rotet og plutselig var Håland helt fri. Han sendte Molde tilbake i ledelsen.