Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde sleit fryktelig mot Stabæk. Så dukket Europa-helten opp

To mål av «Moi».

TOMÅLSHELT: Ole Gunnar Solskjær hadde egentlig bestemt seg for å bytte ut Mohamed Elyounoussi (t.v.). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TOMÅLSHELT: Ole Gunnar Solskjær hadde egentlig bestemt seg for å bytte ut Mohamed Elyounoussi (t.v.). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk-Molde 1-2 (1-0)

(Dagbladet:) En av norsk fotballs store suksesshistorier i 2015 var Molde FK. Og om du titter internasjonalt var de vel strengt talt den eneste virkelige suksesshistorien.

En av dem som markerte seg mest da de blå vant sin Europa League-gruppe i kamp med Ajax, Celtic og Fenerbahce, var Mohamed «Moi» Elyounoussi.

I kveld kom på beviset på at han slett ikke har glemt hvordan man entrer rampelyset. Det fikk vi til fulle bevist i andreomgangen på Nadderud - på et tidspunkt der han skulle vært bytta ut.

- Ja, det er faktisk sant, innrømmer Ole Gunnar Solskjær overfor TV 2 rett etter kampslutt.

- Han sprang for det meste alene i 60 minutter. Vi valgte å vente litt, for Fredrik fikk seg en trykk, og det tror jeg var greit, sier Solskjær lakonisk.

Meling åpnet ballet Stabæk begynte imidlertid best på friidrettsanlegget. 1-0 kom da Birger Meling avsluttet smart i retning av nettveggen etter flott veggspill med Luc Kassi. Melings avslutning gikk via Mohamed Elyounoussi, og da var Ethan Horvath bakerst hos Molde sjanseløs.

Elyounoussi skulle frakte baller inn i det samme nettet også seinere, men først:

Stabæk var i det hele tatt smartest, sterkest og soleklart best mot Molde i de første 45 minuttene. Men er det en mann som vet at fotballkamper varer i 90 minutter, pluss litt til, så er det Ole Gunnar Solskjær.

I pauseintervjuet med TV 2 utstrålte han en ro og autoritet som en del andre tippeligatrenere bør ta ad notam. Spillerne hans lot seg i alle fall påvirke i positiv retning, men det måtte en hjelpende nikk til før utlikninga kom midt i omgangen.

Nicolai Næss skulle heade ballen hjem, men feilberegnet - og da fikk plutselig Elyounoussi sjansen han, Solskjær og Molde drømte om. Alene mot Mande Sayouba lobbet han kula inn i det gapende buret til 1-1.

Moi i lufta Under ti minutter seinere var østfoldingen frampå igjen. Han er ikke kjent som noen utpreget hodespiller, men det var det ikke mange som brydde seg om da han stanget inn 2-1 til roseby-klubben.

Dermed har Molde åpnet seierskontoen i 2016 - mens Stabæk må vente et par uker.

Minst.

Hele Norges coronakart