Molde slo Moss

Nærmest Tippeliga-spill.

(Dagbladet.no): Molde var mest effektive og slo Moss 3-2 i den første av to kvalifiseringskamper til Tippeligaen 2006.

Moss skapte flest sjanser og var klart best, særlig i andreomgang. Likevel klarte ikke denne sesongs 1.divisjonslag å slå Tippeliga-12\'er Molde.

- Vi surrer i førsteomgang, men er bra etter pause. 2-3 er ikke et håpløst utgangspunkt foran bortekampen. Hvis vi får tro på at vi kan bestre oppgaven, vinner vi i Molde, sier Moss-trener Knut Tørum til NRK.

Svakt forsvarsspill

Hans gutter tok en tidlig, og overraskende ledelse da Jon André Fredriksen laget 1-0 etter bare sju minutter. Ledelsen holdt imidlertid bare i ti minutter, da scoret svenske Marcus Andreasson enkelt fra bare et par meters hold. Moss-keeper Per Morten Kristiansen var satt ut av spill etter et innlegg fra høyre, og Andreasson hadde ingen problemer med å utligne.

Kristiansen var igjen sentral da Molde gikk opp til 2-1 etter 39 minutters spill. Rob Friend skjøt knallhardt fra venstre og Kristiansen ga en retur innover i feltet. Der sto en umarkert Madiou Konate og sate inn 2-1. Svakt forsvarsspill av Moss.

Straffescoring

Tre minutter før pause var Konate igjen målscorer da han plasserte ballen i krysset fra 16-meterstreken til 3-1.

MATCHVINNER: Madiou Konat jubler sammen med Rob Friend og Petter Rudi etter å ha scoret Moldes 3-1 mål mot Moss.
MATCHVINNER: Madiou Konat jubler sammen med Rob Friend og Petter Rudi etter å ha scoret Moldes 3-1 mål mot Moss. Vis mer

Moss reduserte med en straffescoring av Christian Michelsen midtveis i andreomgangen, men klarte ikke å utligne tross flere gode sjanser.

Må vinne med to

- Vi har absolutt ikke kontroll på dette. Vi er fortsatt slitne etter cupfinalen på dårlig bane. Jeg trodde Moss også skulle bli slitne utover i kampen, men det ble de ikke, sier Molde-trener Bo Johansson.

Returkampen går førstkommende lørdag på Molde Stadion. Moss må vinne med to mål, eller eventuelt score minst tre mål og vinne med ett, for å rykke opp, på grunn av bortemålsregelen.