Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde vant 2-0 mot Strømsgodset

Molde slo tilbake: - Nå blir det litt kjekt å gå i tog i morgen

Ruben Gabrielsen og Eirik Hestad sørget for en etterlengtet Molde-seier.

INVOLVERT: Eirik Hestad scoret og hadde målgivende da Molde tok sin første seier på fem kamper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
INVOLVERT: Eirik Hestad scoret og hadde målgivende da Molde tok sin første seier på fem kamper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
  • Molde - Strømsgodset 2-0 (0-0)

Et kriserammet Molde tok onsdag imot Strømsgodset på glissent Aker Stadion.

16. mai er kjent som norsk fotballs nasjonaldag, men for Molde har mai måned bydd på problemer de siste åra.

I fjor endte de opp med to seire og tre tap serien. I 2016 ble det to seire, to tap og én poengdeling for Ole Gunnar Solskjærs menn.

I år har de spilt 2-2 mot Sarpsborg, gått på et forsmedelig overtidstap mot Bodø/Glimt, samt røket ut av cupen mot Brattvåg fra nivå tre.

- Det er rart: Både i 2016 og 2017 var det akkurat i denne perioden her at vi fikk litt dårligere resultater. Så vi er vant til det. Men vi har kommet oss gjennom det før. Og vi skal gjøre det nå også, sa Solskjær til Dagbladet før kampen.

Å slå tilbake, det gjorde de.

Første på fem

Molde hadde full kontroll bakover, mye ballinnehav, men ikke de helt store sjansene i første omgang.

Ole Gunnar Solskjærs menn giret opp tempoet litt i andre omgang, og mål av Ruben Gabrielsen og Eirik Hestad sørget for moldensernes første seier på fem kamper.

- Det var kontrollert. Vi glitrer ikke i første omgang, men vi lar ikke dem komme til noen store sjanser. Jeg er veldig fornøyd med guttene, spesielt på grunn av omstendighetene, sa Ole Gunnar Solskjær til Eurosport etter kampen.

Hestad desket opp med både mål og målgivende.

- Hadde vi ikke vunnet i dag, så vet jeg ikke hvor jeg hadde gjort av meg i kveld. Det var viktig. Nå blir det i hvert fall litt kjekt å gå i tog i morgen også, sa Hestad til Eurosport.

Dette var Moldes første seier siden 2-1-kampen mot Lillestrøm 15. april.

- Det har selvfølgelig vært tungt, men vi har mobilisert, og vi gjør en bra match i dag selv om det er en del rusk og vi ikke spiller med den selvtilliten vi bør ha. Dette var et steg i rikitg retning, sa Hestad

STO FRAM: Molde-kaptein Ruben Gabrielsen sto fram da det gjaldt som mest. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STO FRAM: Molde-kaptein Ruben Gabrielsen sto fram da det gjaldt som mest. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Sjansefattig

Molde møtte et Strømsgodset-lag innbitt etter å revansjere 2-1-tapet mot Sarpsborg forrige serierunde.

Da presterte Godset å skyte i metallet fem ganger i løpet et kvarter. Samtidig som sjansebonanzaen utspilte seg, snudde Sarpsborg 1-0 til 1-2.

Tor Ole Skulleruds menn fikk kampens første sjanse da Jonathan Parr la inn fra kanten, men Marcus Pedersen fikk ikke hodet på ballen.

Molde tok over initiativet, og etter 22 minutter var de svært nære scoring.

Ruben Gabrielsen tok med seg ballen oppover i banen og spilte fri Eirik Braut Håland. Alene med keeper satte 17-åringen ballen et par meter utenfor mål.

Molde holdt mye på ballen, men sleit med å produsere noe ut av ballinnehavet.

Nærmest kom de rett før pause da Eirik Ulland Andersen spilte et svakt tilbakespill. Hestad var nære å snappe opp ballen, men en våken Espen Bugge Pettersen fikk taklet ballen unna.

Dominant Hestad

Molde giret opp et par hakk etter pausen, og da kom sjansene.

Først ble Mattias Moström spilt fri av Petter Strand, men Bugge Pettersen reddet mesterlig.

Deretter ble Ruben Gabrielsen spilt alene med keeper etter en nydelig pasning av Eirik Hestad. Molde-kapteinen banket ballen i nettet.

Det skjedde ikke stort før Hestad selv økte til 2-0 ti minutter før slutt.

Fredrik Brustad skjøt ballen knallhardt på Bugge Pettersen fra skrått hold. Returen falt ned i beina på Hestad, som plasserte ballen kontant i mål.

Strømsgodset kom aldri til noen store sjanser, og dermed var en etterlengtet trepoenger for Molde i boks.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media