Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sandefjord - Molde Eliteseriens 6. runde:

Molde snudde kampen på ti minutter og hadde tre poeng i lomma. Så ble Kastrati felt

Dramatiske sluttminutter.

HOLDT IKKE: Sander Svendsen jubler her for Moldes første mål i kampen. Men snuoperasjonen holdt ikke, og de to lagene delte poengene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HOLDT IKKE: Sander Svendsen jubler her for Moldes første mål i kampen. Men snuoperasjonen holdt ikke, og de to lagene delte poengene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sandefjord - Molde 3-3 (1-0)

(Dagbladet): Molde hadde ikke hatt et eneste skudd på mål i førsteomgangen, og liknet ikke på et lag som vanligvis vil kjempe om medalje i den øverste divisjonen.

Hjemmelaget var helt klart best på de første 45, men da Babacar Sarr måtte ut med skade kort tid ut i andreomgangen skjedde det noe med gjestene.

De hvitkledde utliknet til 1-1, før de så tok ledelsen da Björn Bergmann Sigurdarson satte 1-2-målet. Men kampen var ikke over, og Sandefjord utliknet like etter til 2-2.

Gjestene var svært nære å få med seg alle poengene etter at Fredrik Brustad satte Moldes tredje mål 13 minutter før slutt. Så felte Andreas Linde Flamur Kastrati fem minutter på overtid.

Trygve Kjensli pekte på straffemerket, og Pau Morer tok steget fram da Kastrati hadde en krampe som tok tak. Der var spanjolen sikker, og sørget for 3-3 mellom de to lagene.

- Bortsett fra at vi får to-tre i ræva der er det greit. Det er ingen som skal komme til Sandefjord og ta poeng. Gutta viser en enorm vilje i dag. Jeg synes vi gjør en bra kamp bortsett fra de ti-tolv minuttene, sa Kastrati

Sjansefattig

Så å si ingenting verdig å nevne hadde skjedd på Komplett Arena i Sandefjord, da bortelagets Babacar Sarr mistet ballen til Håvard Storbæk like utenfor eget felt.

Sarr brukte for lang tid på å forsøke å klarere ballen, og klarte ikke holde på lærkula da Storbæk kom i full fart og tok med seg ballen. Sandefjord-spilleren klinka til, og sendte ballen inn i det lengste hjørnet.

Det skal ikke sies at det tok seg så veldig opp etter Storbæks mål, og de første 45 minuttene var svært sjansefattige. Likevel var det fortjent at det var Sandefjord som tok ledelsen.

Bortelaget hadde ikke et eneste skudd på mål da dommer Trygve Kjensli sendte lagene i garderoben, og Molde-kaptein Ruben Gabrielsen var tydelig skuffa over både sin egen og resten av lagets innsats i den første omgangen, og mente gutta måtte ta seg sammen før de siste 45.

Etter hvilen var det - heldigvis for publikum - et litt høyere nivå på kampen. Gjestene fikk et frispark på 35 meter kort tid etter hvilen, men Molde klarte ikke utnytte muligheten de fikk - i tillegg ble Sarr avblåst for offside.

Sendt rett på sykehuset

Bare fem minutter etter at lagene tok plass ute på gressmatta igjen, havnet Sarr nok en gang i fokus da han og Flamur Kastrati havnet i duell like ved midtbanen.

Kastrati var i ferd med å gå i bakken, men hadde armen til Sarr i godt grep og dro Molde-spilleren med seg ned.

Da de to gikk i bakken hadde Sarr armen sin strak, og skrek ut i smerte og ble liggende på gresset da han landet. På reprisene ser det ut til at albuen til senegaleseren gikk ut av ledd da han landet.

Bare minutter senere meldte Eurosports kommentator at Sarr var fraktet til sykehuset for å få sjekket ut armen.

Snudde

Det skjedde tydeligvis noe med lagkameratene etter at Sarr ble fraktet til sykehuset, for rundt 15 minutter etter at senegaleseren ble bytta ut, utliknet Björn Bergmann Sigurdarson.

Sander Svendsen la inn perfekt til islendingen, som banka til fra kanten av feltet, og dermed sto det 1-1 på Komplett Arena.

Fem minutter senere var Sigurdarson og Svendsen der igjen, da unggutten satte fart framover før han sendte ballen til islendingen. Kald som en fisk alene mot keeper feilet ikke Sigurdarson, som satte sitt andre mål for kvelden og sørget for at bortelaget hadde snudd kampen.

Bortefansen våknet for alvor, men det gjorde også Sandefjord. For to minutter senere knuste Abdoulaye Seck alle på bakre stolpe, og stanget inn utlikningen etter at hjemmelaget hadde fått et frispark midt på Moldes banehalvdel.

Lagene var like langt i tre minutter, for Molde hadde ikke gitt opp håpet om seier.

- Magiske minutter

Eirik Hestad sendte ballen inn i feltet mot den bakre stolpen etter 77 minutter, og der sto Fredrik Brustad så godt som alene. Sistnevnte stanget ballen inn, og sørget for at Molde hadde snudd kampen nok en gang.

Fire mål på ti minutter var fasit, og Eurosports kommentator kalte det enkelt og greit bare for «magiske minutter».

På overtid sendte Sandefjord opp samtlige spillere, og var svært nære en utlikning etter 93 spilte minutter. Da de fem minuttene av overtiden hadde gått fikk Sandefjord en aller siste mulighet.

Flamur Kastrati ble felt av Andreas Linde etter godt Sandefjord-spill i feltet, og Pau Morer tok steget fram til krittmerket. Der var spanjolen treffsikker, og sørget for at Sandefjord fortjent fikk med seg ett poeng fra kampen.