SNUDDE TIL SEIER: Mattias Moström fullførte Moldes snuoperasjon mot Brann da han dunket inn 3-2 20 minutter før slutt.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
SNUDDE TIL SEIER: Mattias Moström fullførte Moldes snuoperasjon mot Brann da han dunket inn 3-2 20 minutter før slutt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Molde snudde til seier mot Brann

- Mange tunge bein kan være noe av grunnen, sier Steinar Nilsen om kollapsen.

||| MOLDE (Dagbladet): Molde — Brann 3-2.

Praten om tidligere oppgjør mellom Molde og Brann hadde gått heftig i uken før kveldens kamp på Aker Stadion.

Fra Brann-leiren var talen klar — tidligere ydmykelser skulle hevnes. I Molde var man mest opptatt av å starte poengfangsten på hjemmebane.

Det ble tidlig klart hvem som hadde mest seriøse hensikter med å oppnå målet sitt.

Huseklepp-show
Før det var gått tre minutter hadde Erik Huseklepp benyttet seg av Vegard Forrens uforståelige sløvhet og snappet ballen ved hjemmelagets hjørneflagg, forsert mot mål og slått inn til Petter Vaagan Moen, som plasserte ballen kontant i hjørnet.

Meget våkent av Huseklepp og resten av Brann-laget.

Molde-trener Kjell Jonevret var ikke like imponert. Og føler seg tvunget til å gjenta seg selv.

-Vi kan ikke bruke spillere som ikke skjønner meningen av ordet «kynisme». Jeg er utrolig «besviken» over dette målet, sier Jonevret.

Etter 24 minutter var Huseklepp nok en gang på farten og det var Marcus Andreasson til å sovne i Moldes bakre rekker.

En lang ball i bakrommet sørget for at en mutters alene Huseklepp fikk springe fra Molde-forsvaret og Andreasson som forgjeves ropte på offside.

Transportetappen ved å sette ballen i mål er det neppe noen vits i å beskrive med mer enn ett ord: iskaldt.

Offside?Etter det som må ha vært en av hjemmelagets dårligste første halvtimer på Aker Stadion tok man plutselig tak i det og sørget for sjanser på rekke og rad.

Baye Djiby Fall fikk etter 37 minutter to kjempesjanser til å score sine to første Molde-mål, men begge headingene ble reddet av Håkon Opdal i Brann-buret — den ene holdt virkelig landslagsnivå.

I samme tidsrom skapte hjemmelaget også et par andre farligheter.

I det 44.minutt var det endelig også duket for Molde-scoring. Et raid av Kristoffer Paulsen Vatshaug ble belønnet med corner. Denne ble etter hvert tatt av Magne Hoseth. Den presist slåtte dødballen ble møtt av en sulten Daniel Berg Hestad ved første stolpe — headingen kunne ikke vært bedre, men forsvarsspillet fra Branns Hassan El Fakiri var under enhver kritikk.

Samtidig hadde Brann god grunn til å stille spørsmål ved dommerens vurdering av at en offsideplassert Vatshaug ikke var involvert i spillet. Det ville vært lite å si på en eventuelt annulering, i og med at Vatshaug så ut til å sperre sikten for Håkon Opdal.

- At Molde fikk et klart offsidemål rett før pause var veldig tungt. Det var heller ikke den eneste sjansen som burde vært dømt annerledes. Dommeren skuffet meg, men vi må bare erkjenne at sånn er det, sier Brann-trener Steinar Nilsen.

LOVENDE START: Erik Huseklepp og Brann var på god vei mot å hevne tidligere nederlag mot Molde, men selv ikke en 2-0 ledelse var nok til å unngå tap.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
LOVENDE START: Erik Huseklepp og Brann var på god vei mot å hevne tidligere nederlag mot Molde, men selv ikke en 2-0 ledelse var nok til å unngå tap.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Vis mer

Forvandling
Annen omgang begynte som den andre sluttet. Fjorårets doble sølvmedaljevinner hadde våknet.

Etter 57.minutter var det midtbaneeleganten Magne Hoseth sin tur til å presentere seg for alvor i årets Tippeliga.

Etter å ha vendt bort en Brann-spiller på midten satte han fart mot bortemålet. Fra drøye 25 meter smalt det og tidelet etterpå lå ballen i kassa bak Opdal.

Molde var gått fra aske til ild på noen få minutter.

Snaue ti minutter senere var det igjen duket for Molde-show.

Et langt innkast fra allerede nevnte Vatshaug ble headet ut av en Brann-forsvarer, men på kanten av sekstenmeteren ventet den svenske vingen Mattias Moström og ventet på sin første Molde-scoring for året. Et nydelig volleyskudd senere var ventetida over.

3-2 til hjemmelaget og kampen var snudd, og en total forvandling fra den første halvtimen. Molde-supporternes ode til laget sitt runget utover stadionanlegget.

Brann-treneren var meget misfornøyd med måten Brann slapp til Molde-spillerne i sammenheng med scoringene.

- Molde får noen veldig enkle scoringer som jeg ikke forstår noe av. De skyter jo fra hundre meter hver gang. Men det var mange tunge bein utpå der etter hvert. Det kan være litt av grunnen, sier Steinar Nilsen.

Resten av kampen ble preget av mye tull og balltap fra begge lag og en sjanse fra Erik Huseklepp kunne ha sørget for et uavgjort resultat i rosebyen, men forsøket fra landslagsvingen ble reddet komfortabelt av Ben Amos.

Med det var årets første trepoenger sikret for et presset Moldelag. Et kollektivt lettelsens sukk ble trukket på Aker Stadion.

For Brann sin del — hevnen uteble. Nok en gang.

Dagbladet.no kommer tilbake med reaksjoner fra Molde.