ANGRET SEG: Mattias Moström skrev under på en treårskontrakt med svenske Kalmar i slutten av juli, men etter et par uker angret han og ringte sportssjef Svante Samuelsson med bønn om å heve avtalen. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
ANGRET SEG: Mattias Moström skrev under på en treårskontrakt med svenske Kalmar i slutten av juli, men etter et par uker angret han og ringte sportssjef Svante Samuelsson med bønn om å heve avtalen. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Molde-spiller signerte for ny klubb - fikk kalde føtter

- Jeg har aldri opplevd maken, sier Kalmars sportssjef.

(Dagbladet): For en måned siden annonserte svenske Kalmar at de hadde sikret seg Moldes Mattias Moström fra og med neste sesong.

Kantspilleren signerte en treårskontrakt, og ga uttrykk for at han gledet seg til å returnere til Allsvenskan.

Men så fikk han kalde føtter. I dag melder Molde på sin hjemmeside at de i stedet har forlenget avtalen med Moström, som var bosmanspiller etter sesongen, til 2014.

Angret seg
En slik U-sving ville selvsagt vært umulig om Kalmar satte seg på bakbeina. For kontrakten var underskrevet, og om de ønsket, kunne de laget en masse problemer for Moström.

Kalmars sportssjef Svante Samuelsson, med en fortid på Branns midtbane, valgte i stedet å være samarbeisvillig.

- Mattias innså etter et par uker at han hadde tatt en forhastet og feilaktig avgjørelse. Han har norsk kjæreste, han har bodd i Molde i fem år og klubben ønsket åbeholde ham. Til slutt ble magefølelsen hans så sterk at han ringte meg og ville heve avtalen, sier Samuelsson til avisa Barometern.

Sportssjefen forsøkte å overtale Moström til å komme likevel, men ga opp da han hørte hvor bestemt 28-åringen var.

- Vi kunne ha tvunget ham hit, men til hvilken nytte. Vi havnet i en blindgate.

- Har du opplevd noe lignende?

- Nei, aldri, sier Samuelsson til Barometern.

Molde er happy
Om man føler seg snytt i Kalmar, er man tilfreds med utfallet i Molde. Moström har spilt 17 kamper, 11 av dem fra start, for den norske serielederen i år.

- Molde Fotballklubb er fornøyd med at Mattias blir værende de neste årene, han vært en god og viktig bidragsyter for oss og vi ser frem til samarbeidet de neste årene også, sier administrerende direktør Tarje Norstrand Jacobsen.

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Nordstrand Jacobsen eller Mattias Moström.