Kristiansund slo Molde 3-2 i fylkesderbyet etter snuoperasjon

Molde-spiller slaktes etter megatabbe: - Helt utilgivelig

Molde hvilte Magnus Wolff Eikrem og så ut til å ha full kontroll da de ledet 2-0 i derbyet mot Kristiansund. Så raknet det fullstendig da fylkesnaboen snudde 0-2 til 3-2. Dommen mot keeper Andreas Lindes tabbe er nådeløs.

GIGABLEMME: Molde ledet 2-0 og så ut til å cruise inn til ny trepoenger. Så raknet det. Video: Eurosport. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Kristiansund - Molde 3-2 (2-2)

Molde-trener Erling Moe valgte å hvile Magnus Wolff Eikrem, som har vært Eliteseriens beste spiller denne sesongen, i lokalderbyet borte mot fylkesnabo Kristiansund.

Det så ut til å gå veldig greit da Molde gikk opp i tomålsledelse etter scoringer av Ohi Omoijuanfo og et selvmål fra Bendik Bye.

Bye startet imidlertid selv snuoperasjonen for vertene med et vakkert langskudd i mål, før Christophe Psyché og Liridon Kalludra fullbyrdet det heroiske og knallsterke comebacket da Kristiansund hentet opp 0-2 til 3-2 mot storebror Molde.

Det avgjørende 3-2-målet kom etter en gedigen tabbe fra Molde-keeper Andreas Linde, da svensken forsøkte å drible Kalludra som bakerste mann, men mislykkes totalt med sin pasningsfinte.

- Helt utilgivelig av Andreas Linde. Hva gjør du her? Det er fryktelig, fryktelig, fryktelig svakt, freser tidligere Molde-spiss Bernt Hulsker i Eurosports eliteseriesending.

SNUOPERASJON: Kristiansund snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SNUOPERASJON: Kristiansund snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- En fryktelig tabbe av Linde, sier Ole Morten Årst i TV 2s FotballXtra.

Molde klarte aldri å slå tilbake etter Kalludras 3-2-scoring, selv om Wolff Eikrem ble byttet inn og skapte to store målsjanser for gjestene, men Martin Bjørnbak og Ruben Gabrielsens avslutninger sto ikke i stil med Eikrems forarbeid.

Målshow

Med nevnte Wolff Eikrem på benken tok storscorer Ohi Omoijuanfo ansvar i 1. omgang og ordnet Molde-ledelse etter bare seks minutter.

Erling Knudtzon snappet opp ballen fra Christoffer Aasbak, spilte fri Fredrik Aursnes på overlapp, før sunnmøringen prikket et perfekt innlegg til Ohi, som ordnet 0-1 i solskinnet med sin sjette eliteseriescoring for sesongen.

Midt i 1. omgang doblet Molde ledelsen. Nok en gang sto Aursnes for den målgivende pasningen, og nok en gang var Ohi involvert i avslutningsøyeblikket, men det var Kristiansund-angriper Bendik Bye som ble kreditert et selvmål da gjestene gikk opp i 0-2

Bye fikk imidlertid sin søte revansje bare to minutter seinere. Målsniken gjorde alt rett da han fra kanten av 16-meteren banket ballen via Vegard Forren og klint i hjørnet på klinisk vis.

SNUOPERASJON: Kristiansund snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SNUOPERASJON: Kristiansund snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Kristiansund viste imponerende lagmoral og styrke da de utliknet til 2-2 og dermed hentet opp Moldes tomålsledelse i løpet av under ti minutter. Torgil Gjertsen slo et perfekt frispark som midtstopper Christophe Psyché kriget i mål.

Dermed var lagene like langt med 2-2 til pause i lokalderbyet.

3-2 etter megatabbe

Etter 56 minutter fullbyrdet hjemmelaget fra Kristiansund sin mektige snuoperasjon. Først og fremst var 3-2-scoringen en gavebakke fra Molde-keeper Andreas Linde.

Liridon Kalludra jaktet ballen alene i Moldes bakre rekker og helt inn til keeper Linde. Den svenske målvakten bestemte seg på å prøve en pasningsfinte, men tabbet seg helt ut da Kalludra leste Linde som en åpen bok, snappet ballen og trillet ballen i det åpne målet.

Tabben ble avgjørende for utfallet av kampen. Kristiansund klarte å kjempe seg tilbake etter den tunge starten og slo storebror 3-2 i en imponerende forestilling i solskinnet.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer