Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frikjent Molde-spiller får fortsette i klubben

Molde-spilleren ble frifunnet. Får fortsette i klubben

Det melder Molde i en pressemelding.

FRIFUNNET: Mannen spiller til daglig på Aker Stadion, Molde Fotballklubbs hjemmebane. Foto: NTB scanpix / Carina Johansen
FRIFUNNET: Mannen spiller til daglig på Aker Stadion, Molde Fotballklubbs hjemmebane. Foto: NTB scanpix / Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble en Molde-spiller tiltalt for voldtekt frikjent i Romsdal tingrett. Men han må likevel betale en erstatning til kvinnen på 150 000 kroner.

Molde Fotballklubb opplyser tirsdag at spilleren fortsatt kommer til å spille for dem.

«Molde FK tar dommen til etterretning. Dette er en alvorlig og krevende sak med flere sider som berører kvinnen, spilleren, Molde FK og andre. Spilleren ble mandag frikjent i Romsdal Tingrett, og må betale 150 000 kroner i erstatning til kvinnen,» melder Molde i en pressemelding.

Videre skriver de at klubben har gjort en nøye vurdering av saken.

«Administrasjonen og styret i klubben har i sin behandling og nøye vurdering av saken lagt vekt på at tingrettens flertall frikjente spilleren.»

Flertallet av dommerne kom fram til at det foreligger «rimelig og fornuftig tvil» om skyldsspørsmålet. Molde-spilleren har hele tiden hevdet sin uskyld og ment at det ikke var et overgrep, men at begge var med på samleiet.

Aktor i saken har anket dommen.

Fagdommeren i saken mente at spilleren var skyldig, mens de to meddommerne frifant ham. Alle tre var imidlertid enige om at overgrepet mest sannsynlig hadde skjedd, og gikk enstemmig inn for erstatning til kvinnen på 150.000 kroner.

Hele Norges coronakart