Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Harmeet Singh arrangerer veldedighetsturnering:

Molde-spilleren samler inn penger til Syria: - Jeg vil hjelpe der det er krig og faenskap

For andre gang samler Harmeet Singh barn og unge på Furuset.

ARRANGERER VELDEDIGHETSTURNERING: Moldespiller Harmeet Singh vil hjelpe både i Syria og hjemme på Furuset.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ARRANGERER VELDEDIGHETSTURNERING: Moldespiller Harmeet Singh vil hjelpe både i Syria og hjemme på Furuset. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For fire år siden arrangerte Molde-spilleren Harmeet Singh en futsalturnering på Furuset i Oslo, der inntektene skulle gå til Kreftforeningen.

Lørdag arrangerer fotballspilleren en ny turnering, denne gangen både i futsal, bordtennis og FIFA. Inntektene går til Røde Kors i Syria, og nødhjelpsarbeidet der.

- Det kommer mange flyktninger fra Syria til Norge, og Syria er et av de stedene som er hardest rammet for tiden. Det er en katastrofe der som verden trolig ikke har sett maken til siden andre verdenskrig. Det er sikkert mange andre steder også som jeg burde hjulpet, men jeg håper jeg kan bidra de stedene senere, sier Singh til Dagbladet.

- Furuset var et sted som ble snakket ned om

Molde-spilleren synes det er viktig å kunne gi noe tilbake, hjelpe andre på veien til å nå sine drømmer og ha det trygt rundt seg. Han påpeker at det er viktig å tenke på noe annet enn seg selv.

- Vi har det veldig bra her i Norge. Mye bedre enn folk andre steder i verden. Jeg har kommet meg dit jeg er i dag takket være familien og mange andre, i tillegg til hardt arbeid. Jeg har truffet mange på veien som både har hjulpet meg, og fortsatt hjelper. Derfor vil jeg hjelpe til steder i verden hvor det er krig og masse faenskap.

Selv om han nå hjelper Syria gjennom Røde Kors, hjelper Singh også barn og unge på Furuset, hvor han selv kommer fra. Han ønsker at fordommene knytta til Furuset og Groruddalen skal forsvinne, både blant de som bor der og de som bor andre steder i landet.

- Ser du fem, ti år tilbake i tid, var Furuset et av de stedene som ble snakket ned, blant annet at «alle» der er kriminelle. Jeg vil vise alle som bor der at det er mulig å få til noe ved å jobbe hardt, ha troa og ikke la noen ta fra deg drømmene dine, sier Singh, som har spilt i Vålerenga og Feyenoord i Nederland som proff, før turen gikk til Molde.

- Det første de spør om er hva jeg tjener

Han synes det er viktig å være tilgjengelig for alle som bor på Furuset, og elsker å snakke med barn og unge når han er hjemme. Han forteller at mange er nysgjerrige, men også sjenerte. Men plutselig løsner det, og de spør om alt mellom himmel og jord.

- Jeg vil at de skal vite at selv om de ser meg på TV og det at jeg spiller for Molde, så er jeg ikke noe annerledes enn dem. Mange sier de vil bli som meg, men det første de spør om er hva jeg tjener. Da sier jeg at jeg spiller gratis, og spør om de vil bli som meg på grunn av penger eller lidenskapen for fotballen, forteller Singh.

Fotballspilleren har fått økonomisk hjelp av flere kjente fotballspillere og Vålerenga-spiller Daniel Fredheim Holm kommer innom for å snakke med alle som møter opp på Furuset, lørdag.

- Gleder meg

Umbro, EA Sports og Molde bidrar med premier, i tillegg har Bjørn Rune Gjelsten bidratt med en pengesum slik at arrangementet lar seg gjennomføre. Også WANG toppidrett og alle de frivillige skal ha en stor takk, ifølge Singh.

- Dette blir en sosial happening, og de som ikke spiller kan komme og se på, snakke med meg og kompiser. Jeg gleder meg veldig til å se glade folk og se smilet i ansiktet deres. Det blir morsomt å se en del av kompisene mine som jeg ikke har sett på en stund.

Singh skal ikke spille under turneringa selv, men håper folk fra hele Oslo stikker innom og blir med.

- Dette er åpent for folk i alle aldre, og alle som ikke har noe å finne på må gjerne komme innom Furuset Forum mellom klokka 11 og 20.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!