LOKKE: Vegard Forren og Molde-spillerne vil forsøke å lokke Ole Gunnar Solskjær tilbake til Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
LOKKE: Vegard Forren og Molde-spillerne vil forsøke å lokke Ole Gunnar Solskjær tilbake til Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Molde-spillerne frir til Solskjær etter marerittuka: - Kom tilbake, Ole Gunnar!

Forren vil lokke Solskjær tilbake.

• Molde - Sarpsborg 08 0-0 (0-0)

MOLDE (Dagbladet): I fjor ble Tor Ole Skullerud velfortjent hyllet etter drømmesesongen med både serie- og cupgull. Da overgikk han selv Ole Gunnar Solskjærs bragder som Molde-trener.

I år har det gått tråere, spesielt i det siste. Molde har ikke vunnet noen av sine siste sju kamper. Da drømmen om Champions League røk i tillegg, fikk Skullerud sparken.

Pilen har imidlertid ikke snudd under Erling Moes vikariat. Et ydmykende cuptap og to uavgjortkamper i serien er Moes fasit etter 0-0 mot Sarpsborg 08 i dag.

- Vi hadde store planer i både Champions League og i cupen, så det har vært en veldig tøff uke. Men vi har ikke noen andre å skylde på enn oss selv, sier Molde-profilen Vegard Forren til Dagbladet.

Vil ha Solskjær Molde-ledelsen har vært klar på at Moe bare er en midlertidig løsning som Molde-trener. Jobben med å finne Skulleruds etterfølger er for lengst i gang, og den aller heteste kandidaten er Molde- og Manchester United-legenden Ole Gunnar Solskjær.

- Ønsker du deg Solskjær tilbake?

- Ja, det gjør jeg. Det tror jeg de fleste spillerne gjør. Solskjær står for akkurat det jeg vil at en trener skal stå for. Han er dyktig til å prate med folk og holde hele troppen fornøyd, ikke bare startelleveren, sier Forren.

- Han gjorde en fantastisk jobb her sist. Det gjorde jo Skullerud også. Vi kan ikke skylde på Skullerud for den dårlige sesongen. Vi må skylde på oss selv, påpeker landslagsstopperen.

Spillerne har ingen innflytelse Han tror alle spillerne står bak ønsket om å hente Solskjær tilbake, men lagkompisen Mattias Moström er mer ordknapp.

- Solskjær er en klassetrener, men jeg legger meg ikke borti dette valget. Det er det klubben som styrer, sier svensken.

- Har ikke dere spillerne noen innflytelse?

- Nei, vi har ikke blitt rådført om trenervalget. Men det tenker jeg ikke så mye på. Klubben finner nok rett mann for oss, tror Moström.

Skal ringe Solskjær Den samme oppfatningen har Forren. Han avslører at han ikke har hatt kontakt med Solskjær i det siste.

- Nei, det er lenge siden jeg har pratet med Ole Gunnar, sier Molde-profilen.

- Er det aktuelt å ringe Solskjær for å forsøke å lokke ham tilbake?

- Ja, det kan jeg jo gjøre. Det hadde jo vært hyggelig å prate med Ole Gunnar igjen. Jeg håper han kommer tilbake og kan hjelpe oss med å finne tilbake til det nivået vi hadde. Samtidig tror jeg ikke det er en telefon fra meg som avgjør om Solskjær kommer eller ikke, sier Forren.

Til tross for sin sterke posisjon i klubben, har ikke Molde-ledelsen rådført seg med Forren.

- Det er klubben som bestemmer dette, og jeg stoler på at de velger rett. Men Solskjær er i hvert fall en som ville blitt tatt godt i mot av spillergruppa. Han har stor respekt hos oss, sier Molde-profilen.

SAMARBEID: Vegard Forren og Ole Gunnar Solskjær hadde et veldig godt samarbeid i Molde. Nå håper Forren på gjenforening.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SAMARBEID: Vegard Forren og Ole Gunnar Solskjær hadde et veldig godt samarbeid i Molde. Nå håper Forren på gjenforening. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer