Molde-spillerne vil ha RBK-bonus

Molde-spillerne ønsker seg bonuser på opp mot en halv million kroner hver dersom laget kvalifiserer seg til Mesterligaen.

Ifølge NRK er spillerne tilbudt en bonus på «bare» 150 000 kroner hver.

Dersom Molde klarer 1-1 eller bedre mot Real Mallorca åpner det seg muligheter for store inntekter til Molde. Klubben skal være sikret minst 22,5 millioner kroner for å komme seg over terskelen til Mesterligaen.

Spillerne vil at 27,5 prosent av overskuddet av denne summen, når kostnader til reiser og andre utgifter er trukket fra, skal fordeles som en bonus til spillere og trenere.

I dialog

- Vi ønsker en ordning som tilsvarer den Rosenborg-spillerne har. Vi sammenlignes til stadighet med Rosenborg på alle andre områder, og da er det naturlig at det blir gjort også på dette området. Bonusen for samme sportslige prestasjon bør være lik, mener Molde-kaptein Knut Anders Fostervold, som sammen med Pål Lydersen og Anders Hasselgård skal i dialog med Molde-ledelsen.

Fostervold sier til NTB at det ikke blir snakk om forhandlinger og noe stort oppstyr rundt bonusavtalen, og spillerne har ikke tenkt å legge seg på en grådighetslinje.

- Vi vil ha ordninger som gir en rettferdig kompensasjon for mesterliga-kvalifisering, sier Fostervold.

E-cup

Taper Molde for Real Mallorca, vil laget være direkte kvalifisert for Uefa-cupspill. Dette skal også gi spillerbonuser, som Fostervold, Lydersen og Hasselgård har tenkt å få avklart med Storetvedt & Co. før returkampen på ferieøya om knappe to uker.