Eliteserien 2019

Molde-spiss klar for naborival

- Det er trangt om plassene, sier Molde-trener Erling Moe.

SKIFTER BEITE: Thomas Amang, her i aksjon for MFK i fjor, spiller for Kristiansund i årets sesong. Foto: NTB/Scanpix
SKIFTER BEITE: Thomas Amang, her i aksjon for MFK i fjor, spiller for Kristiansund i årets sesong. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Molde har som kjent handlet stort i dette overgangsvinduet, og torsdag falt den siste brikken på plass i et lag som skal utfordre Rosenborg om gullet.

Spissen Ohi Omoijuanfo(25) ble signert fra Stabæk for omlag åtte millioner kroner, en sum som også kan stige betraktlig.

Fra før har MFK hentet hurtigtoget Erling Knudtzon fra Lillestrøm, som også kan bekle spissplassen.

Fra før er også tidligere Aalesund-angriper Leke James i troppen.

Dermed er fjorårets sølvvinnere godt forspente på spissplass, noe som er dårlig nytt for unggutten Thomas Amang(21).

Allerede før Omoijuanfo ble singert, var Amang på vei til Kina, men overgangen falt igjennom da spissen ikke fikk innvilget visum. Løsninga ble derfor en overgang til fylkesrival Kristiansund BK. Avtalen gjelder i første omgang et låneopphold ut sesongen.

Saken fortsetter under bildet.

TRANT OM PLASSEN: Erling Knudtzon, som kan spille både kant og spiss, ble hentet fra Lillestrøm foran årets sesong. Foto: NTB/Scanpix
TRANT OM PLASSEN: Erling Knudtzon, som kan spille både kant og spiss, ble hentet fra Lillestrøm foran årets sesong. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Vil gi oss mange målpoeng

Når det åpnet seg en mulighet for å få Amang på lån, var KBK raskt på ballen. Daglig leder i Kristiansund BK, Kenneth A. Leren, forteller om en spiss som kommer inn med ferdigheter som komplementerer resten av KBK sin angrepsrekke.

- Thomas Amang er en kraftplugg som gir oss hurtighet og eksplosivitet i angrep. Vi er veldig fornøyd med å ha landet denne låneavtalen, og håper og tror at Thomas vil bli en spiller som gir oss mange målpoeng i årets sesong.

- Nå ser vi frem til seriestart med en tropp vi føler er godt rustet og i rute, sier han til klubbens egen hjemmeside søndag kveld.

- Viktig med spilletid

Molde møtte og slo svenske Östersund tidligere i dag, men da var overgangen enda ikke i boks, til tross for at Amang trente med KBK allerede lørdag.

Etter kampen bekreftet Molde-trener Erling Moe at det var dialog mellom klubbene om en låneavtale.

STOR TROPP: Molde-trener Erling Moe har kanskje Norges sterkeste stall til rådighet foran årets sesongstart. Foto: NTB/Scanpix
STOR TROPP: Molde-trener Erling Moe har kanskje Norges sterkeste stall til rådighet foran årets sesongstart. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Det er viktig at Thomas får spilletid i år. Slik som det ser ut med oss så er det ganske trangt om plassen, og da ser vi på muligheten om han kan få en mulighet i en annen klubb som kan gi litt mer enn det vi kan gi, sa Moe til Eurosport.

Rundt klokka 20.30 søndag kveld ble overgangen bekreftet.

Amang er den tredje spissen som forlater Molde etter sesongslutt. Erling Braut Håland ble solgt til Red Bull Salzburg, mens Daniel Chima Chukwu ble lånt ut til kinesiske Heilongjiang Lava Spring FC.

I tillegg til Knudtzon og Omoijaunfo, har Molde i vinter hentet Fredrik Sjølstad, Eirik Ulland Andersen, Kristoffer Haraldseid, Mathis Bolly og Martin Bjørnbak.