Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde tilbake på vinnersporet

Molde-spiss med sin første eliteseriescoring siden 2014 da Molde vant

Selv ikke en vanvittig scoring fra Afeez Aremu var nok for Start, da Daniel Chima Chukwu satte inn sitt første Eliteserie-mål siden 2014.

FØRSTE PÅ FIRE ÅR: Her setter Daniel Chima Chukwu inn 2-1 for Molde i 3-1-seieren. Det var hans første scoring i Eliteserien siden 2014. Foto: NTB/Scanpix
FØRSTE PÅ FIRE ÅR: Her setter Daniel Chima Chukwu inn 2-1 for Molde i 3-1-seieren. Det var hans første scoring i Eliteserien siden 2014. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Molde var tilbake i 4-3-3, men måtte klare seg uten både Erling Braut Håland og Vegard Forren i møtet med Start på Aker stadion.

I Hålands fravær fikk Daniel Chima Chukwu en sjelden sjanse på topp. Siden spissen kom tilbake til Molde før sesongen, har han bare startet én kamp.

Chima Chukwu grep sjansen med begge hender. Ikke bare fikk han den etterlengtede scoringen, han burde også hatt et par scoringer til etter møtet med tabelljumboen.

Første siden 2014

Og Chimas scoring måtte han virkelig kjempe for. Fredrik Brustad slo inn mot kraftspissen inne på fem meter, hvor han gikk i bakken. Publikum ropte på straffe, men Chima Chukwu reiste seg raskt, og fikk kranglet ballen i mål.

Scoringa var Chima Chukwus første scoring i Eliteserien siden november 2014.

- Vi skaper mye

Ole Gunnar Solskjær skrøt av laget sitt etter 3-1-seieren mot Start.

- Jeg synes vi fortjener det. I dag skaper vi mye, vi er kanskje ikke effektive nok, men vi skaper trøkk på dem. Det ble ikke den vanskeligste kampen, og jeg synes vi styrte den bra, sa Ole Gunnar Solskjær til Eurosport etter kampen.

Han la heller ikke skjul på at han helst skulle sett at det var tidligere kollega Mark Dempsey som satt på motsatt trenerbenk.

- Mark er en veldig god venn for meg, og han er en alt for god mann å ikke ha i fotballen.

Start-treneren var selv naturlig nok skuffet etter kampslutt:

- Det var ikke nok. Vi gjorde livet vanskelig for oss selv med å gjøre dumme feil, sa Start-trener Mick Priest til kanalen.

Oppskriftsmessig ledelse

23 minutter var spilt da Etzaz Hussain snappet opp ballen på 16-meteren. Midtbanespilleren skulle kanskje hatt et frispark mot seg etter duellen med Afeez Aremu, før han tok med seg ballen inn i farlig posisjon.

Hussain sendte av gårde en avslutning, via beinet til Damion Lowe, og i mål bak en utspilt Deumeland i Start-målet.

Dermed sendte han Molde opp i en oppskriftsmessig 1-0-ledelse.

Daniel Chima Chukwu hadde sjansen til å doble ledelsen bare minutter etter da han kom alene med keeper, men Jonas Deumeland gjorde en god jobb og forhindret den andre imot.

Vanvittig scoring

Aremu, som mistet ballen før 1-0-scoringa, fikk sin ettertrykkelige revansj da 33 minutter var passert. Moldes Christopher Telo stanget unna et innlegg, rett ut i retur-rom.

Der ute fikk Start-spilleren står mutters alene, og valgte å klinke til på hel volley fra 16 og en halv meter.

Aremu fikk et perfekt treff på ballen før den suste opp i Andres Lindes venstre hjørne. Den svenske keeperen kunne lite gjør, og Aremu stilnet Molde-publikumet på Aker stadion.

- Det var fantastisk, helt strålende. Jeg har prøvd på sånne typer avslutninger lenge, og endelig resulterte det i scoring, sa Aremu selv til Eurosport om drømmemålet på vei inn til pause.

- Fantastisk scoring. Sånne scoringer får vi ikke gjort noe med, så det er bare å applaudere, sa Ole Gunnar Solskjær om målet.

Inn mot pause var Etzaz Hussain nære ved å putte sitt andre ved to anledninger, men klarte ikke stokke beina da han fikk ballen inne på fem meter.

HELDIG: Etzaz Hussain var heldig som fikk fortsette kampen etter denne taklingen. Foto: NTB/Scanpix
HELDIG: Etzaz Hussain var heldig som fikk fortsette kampen etter denne taklingen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Hussain var også heldig som i det hele tatt fikk fortsette kampen, da han fikk det gule kortet for en takling midt på leggen med strake knotter på Adnan Hazic.

Chima Chukwus nevnte scoring kom åtte minutter etter pause, i en omgang hvor Molde hadde grei kontroll. Tre minutter før slutt fastsatte Fredrik Aursnes sluttresultatet til 3-1 da frisparket hans gikk igjennom feltet og rett i mål.

Ved første øyekast kunne det se ut som om det var Ruben Gabrielsen som styrte ballen i målet, men reprisene viste at Aursnes var den rettmessige målscoreren.

Skademareritt

Start gjorde det ikke bare vanskelig for seg selv med individuelle feil i Molde. Sørleningene måtte også gjøre alle sine tre bytter på grunn av skader.

Laget mistet sin kaptein i førsteomgang med skade, før både målscorer Afeez Aremu og Simon Larsen måtte kaste inn håndkledet i løpet av andreomgangs fem første minutter.

- Snart må han der inn, sa Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre, mens kameraet zoomet inn på en Start-supporter på tribunen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media