Molde suverene da nabo AaFK ble knust

Nekter Odd å nærme seg.

Molde - Aalesund 5-0 (3-0)

MOLDE (Dagbladet): Ikke siden 2003 har AaFK vunnet over Molde i Tippeligaen. Søndag sto de overfor sitt 16. forsøk da de gjestet Aker Stadion.

Likevel var Jan Jönssons menn sjanseløse i bortemøtet i rosenes by.

Landslagsduo Fredrik Gulbrandsen og Martin Linnes herjet tidvis med naboen i rivaloppgjøret.

- Jeg tror ikke jeg har spilte en bedre kamp for Molde. Når jeg har en målgivende og to ender opp i mål, skal jeg være godt fornøyd. Dette var gøy - i dag gikk det på skinner, sier en av kampens store spillere til Dagbladet, Martin Linnes.

Viste storformen Kampens første sjanse fikk landslagsaktuelle Fredrik Gulbrandsen. Molde-spissen fikk ballen i bakrommet, men hurtigtoget klarte ikke å lure AaFK-keeper Sten Grytebust.

Det første kvarteret av kampen var jevnspilt og sjansefattig. Men etter 15 minutter løp Fredrik Gulbrandsen seg på ny fri bak forsvaret til gjestene.

På sin andre sjanse plasserte spissen ballen under keeper Grytebust til 1-0. Målet var 21-åringen, som nett ble tatt ut i Norges landslagstropp, sjuende mål for sesongen.

Dermed ble det en tøff start for Jan Jönssons menn i rivaloppgjøret.

I STORFORM: Molde knuste Aalesund da naboene søndag møttes til dyst. Moldes Fredrik Gulbrandsen feirer 1-0 i eliteseriekampen. Molde-spissen herjet tidvis med AaFK.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I STORFORM: Molde knuste Aalesund da naboene søndag møttes til dyst. Moldes Fredrik Gulbrandsen feirer 1-0 i eliteseriekampen. Molde-spissen herjet tidvis med AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Fem minutter senere fikk AaFKs Leke James en mulighet til å utlikne, men headingen til spissen gikk like over.

I påfølgende angrep fikk AaFK-supporternes drøm om å bryte den dystre Molde-statistikken, et slag for baugen.

Linnes-show Hjemmelaget økte ledelsen da Martin Linnes' innlegg gikk i lengste stang, tilbake i keeper Grytebust og i nettet.

Den merkelige situasjonen gjorde at Molde allerede etter 22. minutter så ut til å cruise inn til en ny komfortabel hjemmeseier.

Molde stoppet ikke opp. Linnes storspilte som back på sin høyrekant. Like etter halvtimen kom han seg fri i 16-meteren og satte ballen kontant 3-0 i det lengste hjørnet til Grytebust.

Michael Barrantes fungerte dårlig i sin dype midtbaneposisjon, og slo feilpasning på feilpasning som de blåhvite utnyttet til kontringer.

Første omgang ble et mareritt for tangotrøyene og Molde gikk til pause med en fortjent ledelse.

Sjanseløse Molde var også laget som startet andre halvdel best. Mohamed «Moi» Elyounoussi og Daniel Chima Chukwu hadde begge muligheter til å øke ledelsen ytterligere.

Poeng for nabo AaFK så mer og mer ut som en fjern drøm.

Molde viste at dem hadde full kontroll. Store deler av andre omgang ble en ren parademarsj.

I det 79. minutt pyntet Daniel Chima Chukwu på resultatet. Spissen fikk ballen servert av - hvem andre enn - høyreback Martin Linnes. Nigerianeren kunne bare breiside ballen i det åpne målet.

Samme mann gjorde ydmykelsen komplett på overtid da han fastsatte resultatet til 5-0 for vertene.

- Det var en imponerende prestasjon. Jeg er veldig fornøyd. Vi presterer bra fra helg til helg. Fortsetter vi med det, vinner vi serien, sier Skullerud.

Odd knuste tidligere på dagen Start 4-1, men Tor Ole Skulleruds menn ser ut til å trives under press. Søndagens seier sørger for at Molde beholder luken på sekspoeng ned til Dag-Eilev Fagermos lag på andre plass.