SATSING SOM KOSTER: Ole Gunnar Solskjær ligger godt an til å ta Molde til klubbens første seriemesterskap noensinne. Det har kostet morselskapet Aker mange penger.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SATSING SOM KOSTER: Ole Gunnar Solskjær ligger godt an til å ta Molde til klubbens første seriemesterskap noensinne. Det har kostet morselskapet Aker mange penger.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Molde taper 20 mill i året

Røkke og Aker har tapt 225,5 millioner kroner på 11 år.

Kjell Inge Røkke og Aker er tungt inne i satsingen som skal løfte Ole Gunnar Solskjærs Molde til topps i norsk fotball. Satsingen koster.

- Det er veldig mye penger. Men både i fotballselskapet og klubben har det hele tiden vært kontroll over økonomien, og det er ikke brukt en eneste krone som det ikke er dekning for, sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker til Finansavisen.

I 2010 skjøt Aker, som er kontrollert av Røkke, inn 21,7 millioner kroner i konsernbidrag. Året før var summen hele 34,9 millioner. I snitt har konsernet brukt 20 millioner per år på Molde Fotballklubb, skriver avisen.

- Hva synes Aker om at Molde Fotball har tapt 225,5 millioner de siste 11 årene? - Det viser at det koster å satse på fotball. Og en ting er hva Molde FK får til med A-laget, klubben gjør også en veldig god jobb med breddesatsingen. Dette har en pris, men MFK har både på og utenfor fotballbanen fått til noe mange kan bli inspirert av, sier Kigen.

Molde leder serien med 45 poeng, men har spilt én kamp mer enn toer Tromsø som har 39.

NTB)