Molde til Europa League tross tap i Belgia

Heldig frisparkperle fra Hussain.

• Standard Liege - Molde 3-1 (1-1)
3-3 sammenlagt

(Dagbladet): Molde er klare for gruppespill i Europa League.

Til tross for at kveldens kamp i Belgia endte med tap, gikk nordmennene likevel videre på bortemålsregelen.

- Det er bare kjerring og unger som er bedre enn dette! Det var fantastisk. Nå har vi mye å se fram til, sier en glad trener, Erling Moe til Romsdals Budstikke.

Molde hadde et godt utgangspunkt før kveldens kamp, etter at de vant 2-0 i forriges uke oppgjør.

Heldig perle fra Hussain Forruten et godt forsøk fra Vegard Forren, handlet det meste om hjemmelaget i åpningen av kampen.

Og i det 26. minutt fikk belgierne uttelling. Jelle van Damme ble spilt ut på venstresiden, og la inn til en møtende Anthony Knockaert, som banket ballen opp i vinkelen med innsiden av foten.

Etter scoringa handlet det aller meste om hjemmelaget. Molde hadde ennå Europa League-billetten i lomma, men i det 43. minutt leverte Etzaz Hussain en noe heldig perle.

På frispark, som 22-åringen nok la som et innlegg, hadde han hadde hellet på sin side. Ballen spratt ned foran keeper, som ikke er helt med på notene - og ballen gikk inn i det lengste hjørnet. Med bortmål virket Europa League-plassen mye sikrere.

Hjemmelaget presset på Og etter pause var nok Molde sjeldeglade for Hussains scoring, da Standard Liege på ny gikk opp i ledelsen. Et hardt innlegg fra Christian Brüls fant en umarkert Ivan Santini, som hadde få problemer med å komme seg mellom to Molde-spillere og heade ballen i mål.

Som etter hjemmelagets første scoring, tok belgierne på ny kontroll på kampen etter scoring, mens Molde og keeper Ethan Horvath hadde mer enn nok med å forsvare seg til tider i regnværet på Stade de Sclessin.

Standard Liege presset på mot slutten, til tross for at de måtte ha to mål for å gå videre. Likevel greide hjemmelaget å sette kveldens tredje ved Adrian Trebel på overtid av overtiden.

Men det hjalp lite, og dermed er det Molde som kan vente spente på trekninga av Europa League-gruppene i morgen.

FRISPARK: Etzaz Hussain scoret ett mål da Molde gikk videre til Europa League. Foto: AP Photo / Laurent Dubrule / NTB Scanpix
FRISPARK: Etzaz Hussain scoret ett mål da Molde gikk videre til Europa League. Foto: AP Photo / Laurent Dubrule / NTB Scanpix Vis mer