Medaljekampen i Eliteserien

Molde tok grep om sølvet etter seier mot Lillestrøm

Molde kan takke sin sisteskanse Andreas Linde for de tre poengene etter 1-0-seieren borte mot Lillestrøm. Dermed har MFK fortsatt gode sølvsjanser.

STORSPILTE: Andreas Linde var solid i Molde-målet da de tok tre poeng mot Lillestrøm. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STORSPILTE: Andreas Linde var solid i Molde-målet da de tok tre poeng mot Lillestrøm. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Resultatet betydde ingenting for Lillestrøm, som sikret plassen i neste års eliteserie ettersom Aalesund tapte i Sarpsborg og Sogndal spilte 1-1 borte mot Stabæk.

Det ble en spesiell scoring da Molde tok ledelsen 1-0 søndag. Ballen ble slått høyt opp til hjørnet av 16-meteren hvor LSK-målvakt Arnold Origi, LSK-backen Mats Haakenstad og Moldes Ibrahima Wadji havnet i duell.

Wadji var høyest i den tøffe duellen, og mens ballen var på vei mot målet ble de tre spillerne liggende igjen nede på banen liken utenfor 16-meteren. Verst så det ut til å gå utover Haakenstad som hadde fått Origis albuer i hodet.

Smell i hodet

- En ball ble slått i bakrom. Jeg trodde jeg skulle klare å nå ballen, men han var kjapp. Jeg fikk en trøkk i hodet i duellen, forklarte Haakenstad overfor Eurosport.

Hjemmelaget hadde et par store muligheter mot slutten av omgangen. Nærmest var Chigozie Udoji. Han kom igjennom inne i feltet i stor fart, men Molde-målvakten Linde reddet mesterlig.

Linde hadde også en solid inngripen inne i feltet blant mange spillere på overtid like før hvilen.

Reddet straffe

- Det var godt å holde det i gang, for det var kaldt der ute, sa en spøkefull Linde til Eurosport.

Han måtte også i aksjon igjen etter 56 minutter på en Frode Kippe-heading. Burvokteren fikk så vidt fingrene på ballen og slått den til corner.

Hjemmelaget fortsatte å ha my ballinnehav og forsøkte hele tiden å pumpe baller inn i Molde-feltet. Hjemmelaget fikk en litt lettkjøpt straffe da Stian Gregersen dro ned Frode Kippe inne i feltet sju minutter før slutt. Linde var derimot i det umulige hjørnet og reddet det svake forsøket fra Marco Tagbajumi. Til slutt var det moldenserne som kunne gå av banen med tre poeng.

Molde ligger tre poeng foran Sarpsborg og Strømsgodset i sølvkampen. MFK møter sarpingene i siste serierunde.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer