Molde tok tilbake sølvplassen

Frustrert Fredrikstad avsluttet med ni mann.

SØLV: Molde slo Fredrikstad hjemme på Aker Stadion i dag. Her fra 2-1 seieren mot Odd Grenland tidligere i sesongen.
Foto:  Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX .
SØLV: Molde slo Fredrikstad hjemme på Aker Stadion i dag. Her fra 2-1 seieren mot Odd Grenland tidligere i sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX .Vis mer

||| (Dagbladet.no): Molde - Fredrikstad 2-0

Molde måtte ha poeng mot Fredrikstad for å ta tilbake sølvplassen etter at Vålerenga slo Sandefjord i går.

Hjemmelaget åpnet kampen best og Papa Pate Diouf hadde flere store muligheter innledningsvis. Nettsus ble det dog ikke før José Mota raget høyest på en corner, og stanget Molde i føringen etter 13 spilte minutter.

- Det var «jätteskönt»! En sliteseier, men vi vant og det var herlig, sa en lettet Jonevret til TV2 etter kampen.

- Vi så veldig trøtte og seige ut i dag. Det var mange som klaget over tunge bein, sa Jonevret.


Fredrikstad hadde lite å by på, og slet med å produsere muligheter gjennom hele kampen. 

Lekte keeper
Molde hadde tilsynelatende god kontroll på gjestene fra østfold, det til stor frustrasjon for Fredrikstad-spillerne som måtte avslutte kampen med to mann mindre.

- Vi hadde et fokus i dag og det var å vinne. Men når vi slipper inn så enkle må, blir ikke det enkelt, sa en slagen Tom Freddy Aune fast til TV 2 etter kampen.

- Vi slipper inn for mye mål, la assistent-treneren til.

Vidar Martinsen var førstemann i dusjen etter at han måtte leke keeper for å redde en Molde-sjanse. Keeperreserve, Erik Bråthen, var utspilt og på streken fikk Martinsen skuddet fra en Molde-spiller i armen.

Rødt kort og straffespark.

Magne Hoseth var iskald fra ellevemeteren, og ekspederte straffesparket sikkert i mål.

Feilaktig utvist?
Da kokte det over for Ardian Gashi som fulgte Martinsen i dusjen etter at han først pådro seg et gult kort, og så snakket på seg sitt andre minutter senere.

- Det er ikke bra. Jeg vet ikke hva han sa, for jeg satt på andre siden av banen, men det er ikke holdbart, sier Aune til TV2 etter kampen.

SCORET STRAFFE: Magne Hoseth var sikker når han fikk muligheten fra ellevemeteren. Hoseth scoret dagens andre mål. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
SCORET STRAFFE: Magne Hoseth var sikker når han fikk muligheten fra ellevemeteren. Hoseth scoret dagens andre mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Magne Hoseth er av en annen oppfatning.

- Han skulle ikke fått det første gule kortet. Han sto foran ballen en stund, men jeg var ennå ikke på plass for å ta frisparket. Han sa noe til meg og Raymond Kvisvik, men det virket som om dommeren trodde han kjeftet på han, sier Hoseth til Romsdals Budstikke.

Gashi mener selv at han aldri burde vært utvist.

- TV-bildene sier vel det meste. Første situasjonen var etter min mening et feilaktig idømt frispark. Han som lå nede låste beinet mitt slik at jeg falt oppå ham. Så stod jeg kanskje litt lenge og diskuterte med linjedommeren. På det andre gule var det Abgar som ropte, jeg bare veivet med hendene og dommeren trodde kanskje det var jeg som ropte, sier Gashi til TV2.

Nå håper han at dommeren opphver utvisningen.

- Jeg får håpe at Helgerud kan ta en titt til på kampen, eventuelt kalle inn noen vitner som stod mye nærmere enn det linjedommeren stod.

Molde tar med kveldens seier tilbake sølvplassen fra Vålerenga, mens Fredrikstad faller under streken i Tippeligaen.