Molde-trener fikk sparken

Gunder Bengtsson og assistent Kalle Bjørklund er løst fra sine kontrakter med Molde Fotballklubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Odd Berg overtar som trener, skriver Molde i en pressemelding.

Ifølge den samme pressemeldingen har partene blitt enige om å skille lag. Grunnen skal være at de økonomiske rammebetingelsene Bengtsson ble lovet da han tok Molde-jobben i 2001 ikke på langt nær tilsvarer den økonomiske virkeligheten Molde er i i dag.

I tillegg skriver klubben at de er nødt til å ta hensyn til de sterke signalene som er kommet fra klubbens nære omgivelser.

Pressemeldingen er utarbeidet i fellesskap mellom Bengtsson og klubbledelsen.

Svenske Gunder Bengtsson er kjent for sitt fokus på defensiv organisering, og det har ikke falt alle i rosenes by lett for brystet. Samtidig har Bengtsson valgt å handle inn svenske spillere i stedet for å la unge og lovende lokale spillere få prøve seg på Røkkeløkka.

I en avstemming på Molde-suporternes egne nettsider stemte 86 prosent for at duoen burde sparkes. Supporterne har vært misfornøyde lenge, men i det siste har det toppet seg med blant annet mager poenghøst.

I fjor hentet Bengtsson og hans menn seriesølvet til Molde. Også i år var det ventet at de skulle kjempe i toppen, men etter seks serierunder ligger Molde bare på 10. plass med fem poeng.

For Gunder Bengtsson ble situasjonen tilnærmet umulig da klubben satte ned en tremannsgruppe som skulle sette opp krav for utvikling av klubben.

Tremannsutvalget skulle bestå av Bertil Stranden, Øystein Nerland og Odd Ivar Moen som alle er tidligere Molde-spillere. Problemet var at Bengtsson ikke var informert om dette før det sto i avisene.

Ledelsen har beklaget dette senere, men i dag er konsekvensen åpenbar.

- Jeg må bare ønske Molde lykke til framover, sa Bengtsson til NTB. Bengtsson mener at klubben kan ta sølv også i år.

Odd Berg som ny trener i er i utgangspunktet en midlertidig løsning. Molde skal nå ut på trenermarkedet for å finne en varig løsning, men Berg kan fort bli sesongen ut.

Det skjedde mye på Molde stadion torsdag formiddag. Spillerne hadde også lønnsforhandlinger med klubben. Og på grunn av Bengtsson exit blir det ventelig en løsning også der i løpet av kvelden, skriver NTB.

Gunder Bengtsson har også tidligere hatt suksess med norske fotball-lag. Blant annet ledet han Vålerengas bohemer til seriegull i 1984.

(Dagbladet.no kommer med mer.)

SPARKET: Kalle Bjørklund og Gunder Bengtsson fikk sparken i Molde i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer